28.03.2024

Първа група – евроатлантически ориентирани еничари /специално отглеждани/, които са храненици на американското посолство. Това са ГЕРБ, ДПС, БСП, Демократична Украйна и ПП /каквото й да означава/. От тези партии зависи всичко и са достатъчно за прокарване всичко външно. Дори ако трябва да се заличи тази държава – веднъж и завинаги.

Втора група – патриотарско ориентирани загубеняци. От тези нищо и никога няма да зависи, дори да получат подкрепата на 6.7 милиона български граждани. И макар, че са достигнали максималното си раздуване и разчитат на кражба на гласове от основните партии, те ще си останат популисти, демагози и лаладжии. Такъв е профилът на лидерите и съучастниците им.

Трета група – новоизлюпени или новосъздадени гладници. Стари и нови отрепки. Това са такива, които са облизали властта и са гепили по някой милион от нея, но пак им се иска. Готови на всичко, за да бъркат с мръсни ръце в кацата с меда. От тях нищо не става, а членуващите в такива структури са пълни обществени аутсайдери, които мечтаят да се наредят някъде. Нямат личен морал и обществена отговорност.

Четвърта група – лумпени. Това са минимални хора, получовеци, най-често безиствестни, но големи манипулатори и тарикати. Вярват, че могат да употребят всеки, за всичко и винаги. В карайна сметка – ако им мине номера. Борят се за държавната субсидия и нищо повече.

Кого да подкрепите ли? Ами изберете си, нали сте умни.

Николай Марков