01.03.2024

„Телешкото за хамбургерите е първокласно“.

Това пише в Reddit един служител на McDonald’s.

Той не ни убеждава, че е особено полезно да се храним в точно тази верига, но пък поне развенчава мита, че бургерите между двете запечени хлебчета се правят от какво ли не.

За сметка на това въпросният потребител, както и куп негови колеги, споделят из форумите какво не биха хапнали никога.

Хората, които с усмивка приемат поръчката ви и изслушват предпочитанията ви, знаят най-добре какво ще има на подноса, когато той се озове пред вас. Понякога храната е ОК – в това число влизат пържените картофки, Big Mac и сезонните предложения като бургерите тип рьощи.

Други предложения в менюто обаче са толкова ужасни, че никой, който работи в McDonald’s, не си и помисля да вкуси, дори и да е напълно безплатно.

Ето няколко от тези храни, които често се споменават в интернет форумите:

Пилешки хапки

Снимка: iStock

С годините съставът на пилешките хапки се променя и подобрява, но не и начинът, по който служителите се отнасят към тях.

Един от тях признава в Reddit, че има случаи, в които пилешките хапки прекарват половин ден готови изпържени, преди да бъдат продадени. На определен период от време хапките само се затоплят, за да не бъдат предадени на клиента студени.

Има вариант да поискате току-що изпържени хапки, само че никак не е сигурно, че молбата ви ще бъде удовлетворена.

Затова почти никой от работещите във веригата не яде пилешки хапки – за да е сигурен, че няма да консумира нещо, приготвено преди часове.

Filet-O-Fish

Снимка: iStock

Абсолютно същият е случаят и с рибните бургери на ресторантите McDonald“s, както разказва друг потребител в Reddit.

Той обяснява, че по нареждане на мениджърите рибните бургери за Filet-O-Fish се приготвят около 11 сутринта, точно преди да настъпи времето за обяд. Изпържва се огромно количество панирани рибни бургери, сандвичите се сглобяват и опаковат.

На обяд те са с приятен и свеж вкус, но с всеки изминал час стават все по-неапетитни. Същият потребител е категоричен, че в течение на деня много рядко се приготвят пресни Filet-O-Fish, така че стои далеч от тях.

Каквото и да било с лук!

Снимка: Getty Images

Ако искате нещо да липсва в бургера ви – краставички, кетчуп, лук, служителите са длъжни да ви приготвят сандвича по вашите изисквания.

Работниците от своя страна ви призовават да не ядете нищо от McDonald“s, което съдържа лук. Тези малки бели парченца пристигат под формата на дехидратиран лук, опакован в огромни чували.

Преди да се постави в сандвича, лукът се накисва за кратко във вода, за да придобие по-апетитен вид. Но това не е всичко.

В някои ресторанти от веригата лукът дори не е „истински“, а е лук на прах, който се оформя на тези малки кубченца. Не е отровен, но със сигурност не е и особено вкусен.

Ябълков пай

Снимка: iStock

Пристига с предупреждение да внимавате, защото е горещ. Горещ е, защото е току-що изпечен. Въпросът е, че никога няма как да сте сигурни колко точно пъти е запичан паят.

Това признание идва от Quorra, където бивш работник разказва, че се приготвя определено количество ябълкови пайове, част от които обаче не се разпродават веднага. Така десертите изстиват и когато някой си ги поръча, те се запичат отново.

По този начин клиентът може да получи пай, който е изпичан безброй пъти, за да се предостави топъл.

Друг вариант пайовете да се поддържат топли е да бъдат оставени на решетка над фритюрниците. Парата от горещото олио го поддържа горещи, но тестото се напоява с мазнина и я попива като гъба.

Сладолед

Снимка: iStock

Ако машината за сладолед не работи, това е добра новина.

Машините за сладолед в McDonald“s се почистват далеч по-често, отколкото е необходимо. Доказателство за това идва и от материал в Independent от 2017 г., в който се виждат тръби, пълни с мръсотия.

По думите на работника, разпространил снимките, това е част от машината за сладолед. Същият служител е уволнен след разкритията си, само че думите му са потвърдени от негови колеги навсякъде по света.

В най-добрия случай машините се почистват веднъж седмично, което пак е крайно недостатъчно. В най-лошия минават месеци, преди някой да обърне внимание на автоматите за сладолед.

Студен чай

Снимка: iStock

Студеният чай в McDonald“s съдържа престъпно много захар и това си личи дори на етикета със състава.

На него пише, че в студения чай има около 90 калории, но за сметка на това вътре са побрани 21 грама захар на чаша. По мнение на бивши служители на McDonald“s в една разфасовка студен чай има минимум 400 грама захар.

Затова и никой, запознат със състава на напитката, не я пие.

https://webcafe.bg/