23.04.2024

Доста прабългарски, наричащи себе си „демократични политици“ остаряха по най-грозния начин в битката си с паметника на съветската армия. Почти целия си смислен живот те посветиха на битка с един паметник, като вярваха, че това ги легитимира като смислени човешки същества с висока добавена обществена стойност.

Впрочем, въпросната Съветската армия е военно-политическо антифашистко и антинацистко обединение, което има за цел защита и неутрализиране на всякакви военни заплахи за страните членки на политическия съюз. Може да се каже, че и днес има подобна армия, но с друго име – Армията на руската федерация.

Във фазата на ВСВ в България влиза Трети украински фронт, не руската армия!!!

Вярно е, че в състава на този фронт влизат и много други етнически групи, но основната част са украинци. Има достатъчно литература която доказва, че украинците са ядрото на военното подразделение влязло в България без война с българската армия и договорено между страните.

Но.

ВСВ не спира дотук. За нашите умно-кресливи видове, историята свършва тук, но това не е истина. Краят на войната е през следващата година, а през този период цялата българска армия се включва в тази кървава война срещу хитлерофашизма и това е сложно политическо решение подсказано от Сталин. Така след края на тази опустошителна за Европа война, България излиза на равни нога с победителите, а не с победените!!! Тя е единствената страна на целия континет, която излиза от войната с по-голяма територия!!! Заради далечната и близка стратегия и тактика на руснаците. На никой друг.

Всяко добро за България дължим на Русия, приятели! Само на нашата Русия.

Николай Марков