02.06.2023

Имаше навремето класация за най-досадните „ВИП-персони“ от телевизионния екран. Време е да направим такава и за най-досадните „политици“

Стефан Ташев

Той е Просто Киро, хлипаше от превъзбуда някаква девойка от „промяната“ в началото на новия парламент. Направо се разплака момата, която за първи и последен път се озова в депутатското кресло, благодарение на Просто Киро.

След 8 месеца време е да кажем: Той БЕШЕ Просто Киро. И отиде в историята като най-бързо сваленият министър-председател. И най-некадърният, но нагъл и алчен български премиер. Киро Куролацията, който бе функционално неграмотен-не знаеше български език нито устно, нито писмено, бе изхвърлен като мръсен парцал на сметището. Той обаче не е разбрал това все още и се държи като премиер. Простено му е след толкова бели магистрали. А истината е, че господарите му го жертваха след като свърши мръсната работа.

Просто Киро затова е Просто Киро, защото си мисли, че пак ще управлява държавата. Няма, брат, няма повече да припариш до властта. Нито ти, нито Лена, Миро, Спиро и Кокорчо. Вие сте затворена страница за България. Кукловодът ви се отврати от вас, уплаши се от поразиите, които натворихте и ви сменя. „А отборът“ вече е извън терена, показаха му червен картон, а за второто полувреме загрява друг отбор.

Дано сменените играчи са успели да осребрят стабилно престоя си във властта. Щото Кака им Кури ги удари в земята по този показател. И може само да и дишат прахта. Другарката „Нито патрон, нито пирон за Украйна“ изнесе и патрони и пирони, опита да пробута и изгнилите ни снаряди в Украйна. Кешира каквото можа. Докато абдалите от промяната и се умилкваха около полата. Тя и заводите за оръжия щеше продаде ако можеше, все пак е стара приватизаторка.

Тези борци срещу „Газпром“ и Русия върнаха във властта БКП, с жалките 27 депутати, излъскаха и имиджа и позволиха на социалистите да пълнят гуши официално. Тоест да съучастват в грабежа. Това е най-голямото престъпление на „промяната“, незнайно защо посочвана като проевропейска партия. Нищо подобно. ПП-та са руско-китайски проект и това скоро ще лъсне.

Киро, с огромната охрана от НСО, още не е разбрал, че е паднал от власт. Явно покрай него обслужващите ДБ и ПП медии също не са разбрали или се правят на не разбрали. Денонощно по студията им дефилират кирчокорочовците и ивайломирчевците. Ако не те самите, техни сателити и медийни лакеи, легендирани като „независими журналисти“ и анализатори. Всъщност това е промяната. Такъв медиен слугинаж в най-новата ни история не е имало. Никога. Тези „борци за свобода“, които ревяха за медиен монопол и нарушаване на свободата на словото по времето на управлението на Борисов, сега извършват най-обикновена цензура и безогледно обслужване на Кирил Петков и сие.

Пример-парапетният скандал с Киро и Лена, нагло цензуриран от „националните телевизии“. Без свян се погазват най-елементарни правила-другата гледна точка, другото мнение. Борците за свобода не признават такова, меродавно е само тяхното. Верни са само твърденията на христоивановци. Преди години имаше класация на най-досадните „ВИП-персони“ от телевизионния екран.

Сега е време да се направи такова и за тези герои. Лорер, Иво Мирчев, Христо Иванов, Гномът Атанасов и разбира се-Лена, Пена, Миро на Лена и Киро, самият Киро, жена му, баща му, баджанаците и приятелският им кръг, набутан 100% във властта. От сутрин до вечер те са в дома ни, само от чешмата не са протекли. Целта е да ви сугестират, да шепнат колко добре живеете благодарение на тях. И пак да ги изберете, за да ви управляват. Да ви превърнат в стадо, което да вярва, че черното е бяло и обратно. Както, че коалиционните партньори на проруската БКП, се борят срещу Русия и „Газпром“.

Така и вие ще станете като Просто Киро, който живее в своя „кристален“ свят с бели линии, на някоя друга планета. Но не и тук. За да не се върне пак Просто Киро на власт, мислете през октомври с главите си.

BREAKING.BG – Това, което трябва да знаете