19.04.2024

Уважаеми дами и господа, с особено вълнение ви съобщавам, че днес приех да стана председател на Столичния общински съвет.

Имам подкрепа от всички политически сили в лицето на г-н Делян Пеевски, да се свети името му. А и с общинските съветници ще се разберем – отсега им обещавам, че крадене ще има за всички.

Ето накратко моята управленска програма:

1. В София има твърде много улици с неподходящи имена. Веднага ще ги сменя с по-нормални, адекватни на днешната ситуация. Например улица „187-а“ в квартал „Обеля“ вече ще се казва улица „392-а“, а улица „216-а“ в „Гевгелийски“ ще се казва улица „541“а. Мисля, че тези улици заслужават такива достойни имена.

2. След всеки дъжд се убеждавам, че столицата ни има потенциал за воден транспорт (виж снимката по-долу). Защо да не я превърнем в една нова Венеция, с гондолите му, с делфините му, с китовете му и с каквото там ни е кеф?

За целта ще построя канал, който тръгва от кръговото в „Надежда“ (до блока на Силвето), оттам минава покрай Билата, минава по Северната тангента, хваща разклона за Чепинско шосе, оттам – по Резбарска през Враждебна, взема ляв завой на разклона с Христофор Колумб, спуска се под надлеза на Александър Малинов и излиза на Кръстова вада. По тоя канал денонощно ще се движат свръхзвукови моторници, управлявани от популярни лица от шоубизнеса – Диона, Андре Токев, Белослава и др.

3. След бутането на МОЧА в публичното пространство зейна огромна ниша. Хората вече нямат за какво да се карат. Затова ще построя нов паметник на съветската армия пред мола. Там се събират повече хора и ще е по-весело. В средата на мандата си ще съборя паметника, за да има за какво да се дърляте по фейсбуците и да не забелязвате колко крадем.

Иво Сиромахов