16.07.2024

„Нека БАБХ си дрънка врели-некипели – че уж украинските яйца били безопасни? БабХини деветини! С какво БАБХ е заслужила нашето доверие, че да й повярваме и да си купим хазарски яйца за Великден? Как тия нечистоплътни чиновници, които постоянно ни лъжат, ще докажат, че внесените от Украйна яйца не са радиоактивни, пълни с отрови и бацили? Или всеки купувач в България трябва да проведе собствено лабораторно изследване?

Били им турили печат за годност на черупките? А колко корумпирани печати на държавните негодници „удостоверяват безопасността“ на негодни и вредни стоки? Кой ще тури печат за годност върху чиновническите съвести?

Нашата олигархична и евроатлантическа измет продава в чужбина българските храни и забранява директната продажба на българската селскостопанска продукция на клиентите, но щедро внася радиоактивна мръсотия от Украйна. Защото е евтина – а е евтина, защото никой не я ще! Кой знае колко радиация сме погълнали в четирите десетилетия след Чернобил!

Синьожълтият украински байряк е символ на безкрайното небе и безкрайните ниви със зрели житни класове. Радиоактивно жито, което се пласира главно в България. А качественото българско зърно се изнася в чужбина от престъпниците латифундисти.

Ето ни и хазарски яйца за Великден, а български няма! Звучи обидно за православните българи! С яйцата на Зеля ли ще се чукаме?“

„Нека два милиона съмнителни „яйца“ се превърнат в запъртъци! А в най-лошия случай ще наблюдаваме как от тях се излюпват малки зелени динозавърчета и плъпват по улиците, крещейки: Слава Украине!

Но спасение от измамниците няма. Както казва един мой стар приятел – вносителите ще стрият украинските яйца на яйчен прах, ще ги набутат в козунаците и прочие „сладости“ – и пак ще ни принудят да ги платим и изядем!

На Възкресение Христово!“

Милена Върбанова