18.05.2024

Недялко Недялков

Правителство, разбира се, ще има. Заради Украйна. Така е разпоредил Горският от „Козяк“.

И това е тревожно.

Какво ли ще искат от нас в близките месеци, че на никаква цена не допускат дори идеята по-умереният Радев да формира кабинет? Какви ли убийствени жертви ще трябва да направим?

Здравата логика сочи, че Борисов има изгода от избори.

Служебният кабинет ще бъде доминиран от ГЕРБ, тъй като Радев ще посочи за премиер Росен Желязков. Респективно, той ще назначи министри, подконтролни на ГЕРБ.

На евентуални избори 2 в 1 ГЕРБ ще инкасира преднина с поне 7 процента, според социологията. В изборна обстановка електоратът ще се мобилиза и може да ги докара до 10.

Съвсем друго ще е съотношението в Народното събрание, не се връзвайте на опорките, че електоралната картина нямало да се промени. Ще се промени, и то рязко, защото трендът на ППДБ е надолу.

И при това положение защо Борисов се дърпа от избори и продължава с унизителния цирк, с компромисите? Противно на партийния си интерес? В крайна сметка той е политик, не е поет или философ, би следвало да мисли прагматично…

Дърпа се, защото са го стиснали за гушата с нов „Магнитски“.

И защото е обещал на началниците от Брюксел, че вездесъщата снахица Мария Габриел на всяка цена трябва да е премиер.

Това е. Цялата държава е заложник на комплексите на Борисов и на лунатици като Макрон, Байдън, Шарл Мишел, които ще ни превърнат във фронтова държава и ще стартират глобалната война от наша територия и/или с наше съучастие.

Гледайте какво се случва с правителството и мислете за войната, единствено това има значение – не котерийните битки за кокала.

В близките месеци се решава екзистенциалната участ на човечеството, не политическият пъзел в България.

Недялко Недялков