19.05.2024

Елена Гунчева - Гривова

Тези дни Възраждане се насочиха към семитите, Шалом, Паси и прочие еврейски граждани с български произход /не бе, опс, български граждани с еврейски произход/. Аз съм последната, която може да бъде обвинена в това, че ги харесвам, тъй като Шалом много демократично миналата и по-миналата година излязоха с декларация срещу мен, защото питах защо няма повече българи в българската политика. Но не е това темата на днешната публикация.

В момента ние сме в много опасна ситуация. Правителството изпраща оръжия на Украйна, до морската ни граница се води война, ако направим глупостта да съдействаме на украинците да си изнасят зърното през Черно море, вероятно трябва да зачеркнем флота си за векове наред /то, да напомня, български търговски флот няма вече, нямаме право да плаваме под български флаг, ама все пак/. Мизерията и бедността се увеличават, държавата насочва пари не към нуждаещите се българи, а към натресените ни гости.

В парламента се решават важни въпроси. Включително на дневен ред е темата за запазване на българския лев. И „единствената, най-голяма, най-велика, най-българска“ и прочие партия по нейни определения /то, ако сам не се похвалиш, кой ще те похвали и ще го направи ли както трябва/, се занимава да пуска сигнали срещу Паси /и двамката/, Шалом и прочие и да ги громи. Не, че имам нещо против, ама като ни гори до задните части, точно сега ли намериха да се занимават с изявления в туитър и фейсбук? Няма ли за тях по-важни неща? Или просто знаят, че тези дразнят много българи и се опитват да понатрупат дивиденти, след последните им големи издънки, заради които много хора се попитаха дали не са контролирана опозиция.

Похват в психологията и политиката е, че няма нищо по-въодушевяващо и повдигащо рейтинга от общ враг. Посочи за враг човек, когото всички мразят, и всички ще те припознаят за свой ако не приятел, то поне твой човек. Елементарно и опростачено. Поне аз не се впечатлявам от кризисния им пиар.

Но ми се иска преди да се занимават с Паси и Шалом, да отговорят : ЗАЩО НЕ НАПРАВИХА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕЛЕНСКИ? ЗАЩО НЕ НАПРАВИХА ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ЛЕВА? ЗАЩО ПРЕДЛОЖИХА ТАМПЛИЕРКА ЗА ШЕФ НА СМЕТНА ПАЛАТА? ЗАЩО НЕ ПОДКРЕПЯТ ПОДПИСКАТА СРЕЩУ ДЖЕНДЪРИДЕОЛОГИЯТА?

И още много други въпроси…..впрочем отклоняване на вниманието на тълпата. Прочетете: „10 начина да ви манипулират“ на Ноам Чомски. Бъдете мислещи човеци, а не наивни и лъгани камилчета!

Елена Гунчева-Гривова