25.04.2024

Арестът на Тръмп вероятно ще се окаже фатална грешка на хазарската банда.Арестът го превръща в „мъченик и герой“ и само ще повиши рейтингите и ще консолидира привържениците на му.

Ето какво пишат на Запад за обвиненията срещу Тръмп:

Wall Street Journal: Малко вероятно е този случай да има правно въздействие върху президентската кампания на Тръмп, дори ако той в крайна сметка бъде осъден. Конституцията на САЩ не изисква кандидатите да имат чисто минало.

Financial Times: След като се яви в съда, Тръмп ще бъде арестуван и ще бъде подложен на подходящи процедури: ще му бъдат взети пръстови отпечатъци и ще бъде фотографиран за криминално досие, след което ще отговори на въпроса за признаване на вината, след което ще бъде освободен под гаранция.

New York Times: Завеждането на обвиненията съвпада с крайните срокове за набиране на средства в края на тримесечието и републиканците очакват новината да повиши финансовите показатели на кампанията на Тръмп.

Голямо жури на САЩ, малко по-рано гласува да се повдигне обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп, съобщи CNN.

Според New York Times, прокурорът на Манхатън ще изиска бившият президент да се яви в съда, за да му повдигне обвинения през следващите дни.

Дело срещу Тръмп ще се гледа в съд в Манхатън, свързано с разследването на историята на порно актрисата Сторми Даниелс. Твърди се, че й е била платена голяма сума, за да мълчи за предполагаемата си афера с Тръмп. Самият бивш президент по-рано отрече както връзката с Даниелс, така и всякакви незаконни действия от негова страна. Според Тръмп преследването е чисто политически мотивирано и е свързано с намерението му да се кандидатира за президент през 2024 г.

Йордан Халачев