05.05.2024

Поредна престъпна схема в Несебър, управляван от плачещия за нов арест кмет Николай Димитров, бе разкрита от Narod.bg. Вече писахме за незаконните обекти в общината, които плащат наеми, но не към бюджета, за бизнеса на брат му Стоил Димитров с PVC дограма на тройни цени, за орташката работа с Митьо Очите и за незаконното назначение на удобния началник на общинско предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” (БКСО) в Несебър Димитър Стоилов Панев, който наскоро отпраши към Доминикана със сина на кмета – Кирил и техните метреси.

Сега ще ви разкажем защо Димитър Панев е важна брънка от криминалните схеми в общината, вършейки „услуги” през управляваното от него предприятие БКСО. За да стане ясна цялата престъпна пирамида първо ще се спрем на друг елемент от обкръжението на кмета Николай Димитров – наскоро арестувания Паскал Апостолов – началник отдел„Местни данъци и такси”, за да разберем какви точно ги дроби Димитър Панев.

185 000 евро и 25 хиляди лева бяха открити в дома на данъчния Паскал Апостолов

Припомняме, че Паскал Апостолов беше арестуван преди местните избори на 29 октомври 2023 г. В използвани от него помещения беше намерена огромна сума пари – 185 хил. евро и 25 хил. лв., като разследващите обявиха, че разполагат с данни, че парите са предназначени за купуване на гласове на вота в Несебър.

Откъде са пачките?

Жителите, бизнеса и дори полицията в Несебър знае, че със съгласието на кмета Николай Димитров пробитият Паскал Апостолов издава документи, подписани и подпечатани от общината, на хотели и заведения на територията на общ. Несебър, че обектите уж не работят целогодишно.

Така на отзивчивите им собственици не се начислява или в последствие се опрощава данък смет, който заплащат едва 50% от реално дължимите пари, но… директно кеш на Панев или на Апостолов, които пък се отчитат с на кмета, твърди информаторът на Narod.bg.

Въпросните хотели, ресторанти и заведения дори не закупуват талони за сметоизвозване. По-важното е друго – че тези реално работещи обекти вече са си платили, а Димитър Панев като шеф на БКСО се разпорежда на подчинените си шофьори и работници в сметоизвозването да събират всичката смет от контейнерите, без да взимат платени талони за работата си.

Боклукчийските камиони пък изхвърлят събраното на Претоварната станция на общината, което се зачислява като смет от частни домове, защото няма платени талони за този боклук.

В последствие общината транспортира тази смет до регионално сметище „Братово” и заплаща определена сума за всеки тон.

Само от тази незаконна схема бюджетът на общината всяка година е ощетен реално с около 5 милиона лева, както поне половината от тази сума, т.е., 2,5 милиона лева, остава по чекмеджетата на главните действащи лица, категоричен е източникът, който разполага с нужните доказателства за сезиране на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ  продължение на темата, за да научите как откровен наркоман стана шеф в „боклукчийската” схема на кмета на Несебър Николай Димитров

Narod.bg