03.05.2024

Елена Гунчева - Гривова

Голяма и тежка мъка е на евроатлантиците и САЩ, че Бай ти Ганя не кълве на евроатлантческата въдица и опашатите лъжи, които му представят. Мъка ви казвам, мъка! В САЩ са особено огорчени от тая работа. Чак наляха пари в грантояди, да ни обучавали на „медийна грамотност“. Тоест – като кажат, че Зеленски или Пригожин са в Кремъл и току-що арестуват Путин, да вЕрваме, а не да се подиграваме и да ги наритваме в социалните мрежи журналята и анаЛлизаторите. Представете си един Минджев от Миндя или Глисти от Варна колко са огорчени, че Бай Ганя не само, че не им вярва, ами пълни мрежата с разсъждения за разпада на психиатричната помощ у нас, предлага консервативни начини на лечение като поливане със студена вода и електрошок и т.н. Сами видяхте на видео Глисти в какъв нервен срив се намира съществото. Човешко ли е, питам? Трябва да бъдем по-добри и да се погрижим за депресираните и изтрещели евроатлалнтици. А не да се гаврим с тях, да си знаете!

Та да се върна на темата – медийното неразбиране на Бай Ганьо. Аз, като една Ганьовица, с гордост заявявам, че когато БТВ и НОВА кажат „Добър ден“, винаги със съмнение проверявам дали е достоверен този факт. Естествено, когато изобщо си направя труда да ги отразя или ми попаднат в потока от новини. За по-сериозни въпроси от снасянето на кокошките и метеорологичната прогноза, изобщо не им се връзвам. За голяма евроатлантическа мъка, обикновено моите прогнози, а не техните, се оказват верни и правилни.

А сега „Отровено общество“ ще ни ограмотява. Ай, сиктир, бе! Да си го кажа и по-възпитано и културно – благодарим, значи, за вниманието, ама си дръжте ограмотяването и стойте по-далеч от нас. Ние грантове не ядем и няма да ви вярваме. По-скоро вас ще изядем с парцалите, когато му дойде времето.

Българският народ има много кусури. Но има и черти, които ни помагат не само да оцелеем, но и да вземем правилните решения. И най-добрата черта е, че на всяка заповед казваме: „А, бе, ти ли шА ми кажеш кво да прая!“.

Та, „Отровено общество“ да се задави с грантовете, значи! Ако медиите продължават по същия начин, накрая дори рекламите никой няма да им гледа.

Елена Гунчева-Гривова