18.05.2024

Някаква певица – Рут Колева си направила фотосесия, като се снимала във фекална стойка върху саркофага с костите на жертви от Априлското въстание в Перущица. Как ви се струва ? Клекнала отгоре като в селски клозет. Авангардно, а ? После продължила да се чекне в различни пози сред избрания декор. Взела си след това дърмите и се разкарала. Оставила след себе си срам и погнуса.

Ако турчин се беше снимал така, кой знае какви протести щеше да има. Но понеже певачката се представя с българоподобно име, мълчат. Била бясно дясна, запалена активистка на хомосексуалните и се кълчела по прайдите им. Ако гаврата остане безнаказана, утре някое подобно лице ще отиде да мърсува на паметника на Левски или на гроба на Вазов. Пак ли ще си траем ? Но има една приказка – не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Има ли Перущица кмет – има, казва се Мария Витанова – Вълканова, има ли общински съвет, директор на музея ? Как са разрешили гаврата и защо са си затворили очите ? И ако местните са толкова вдървени, няма ли органи, окръжна прокуратура напр., които да привикат разпищолената авангардистка за гавра с националното достойнство и унижаване на паметта на героите ? Направете нещо подобно на подобни места в Турция или Гърция и дълго ще гледате слънцето през решетките.

Тъй като няма никаква гаранция че споменатите български органи ще реагират, най-добрият отговор на гаврата остава бойкотът и презрението. Бойкот на албумите, концертите, изявите на персоната с фекалната поза, докато не се извини публично и не унищожи гнусните кадри. Или искате да кажете, че дядо Славейков е бил прав, така ли ?

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 31 октомври 2022 г. по Евроком )

Васил Василев