07.05.2024

БРОДИ ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕБИЛ – В ПРАШАСАЛАТА БЪЛГАРСКА ПУСТОШ!

А този филм вече сме го гледали!

След последните (поредните) абсолютно недопустими изцепки на комунистическото изчадие Генчо Дайнов от Миндя, се присетих за неговите патетични, високоморални, високопарни и нетърпящи никакво възражение изявления по време на американските бомбардировки над Югославия:

„И обществото трябва да реши: иска ли наистина да е Европа, или, все пак, се чувства по-добре като прашасала балканска пустош?“

(СДС Информационен бюлетин)

„Националният интерес е да се избере онова, което ще доведе до нашето участие в света, който ще произлезе от сегашните военни действия – и то участие в победата на победителите. Другото е да се избере страната на победените. А точно този филм вече сме го гледали.“

(СДС Информационен бюлетин, Е. Дайнов)

Имахме няколко софиянчета в казармата – иначе формално доста начетени същества – и те бяха преизпълнени с напълно необяснимо, безкрайно и безумно презрение спрямо „подчовеците“ от „прованса“, демек провинцията и особено спрямо „кемадонците“, „макетата“ – като връх на интелектуалната нищета, тоталната простотия и каквото там се сетите.

Един от тях дори казваше относно моя милост (да се гордея ли или да се срамувам, не знам): абе, има тука един от тоя край – малко по-свестен изглежда от цялата тая примитивна паплач! Здрасти Владко на Татко, ако прочетеш тия редове, обади ми се!

И всичко това погледнато отгоре някъде – от комунистическите и посткомунистическите висини – както днеска четох.

По Ницше – Свръхчовекът , неподвластен на закон и морал:

„И най-вече със съответното самочувствие и себеусещане, което включва на първо място хищния апетит към властта и доминацията и веднага след това – презрението към простия народ, който не представлява нищо повече от инертен материал, чакъл за запълване на коловозите по пътя към осъществяването на Свръхчовека. Да, хората от породата на Евгени Дайнов – наследници в династичния смисъл на отговорни фактори от Комунистическата партия и Държавна сигурност – имат себе си ни повече, ни по-малко за Свръхчовеци в ницшеанския смисъл на думата. Свръхчовеци, които са над закона. Свръхчовеци, които сами по себе си са законът, защото законът произтича от тях.“

(„Пощадете Дайнов!“ – Иван Стамболов-Сула)

Откъде бе, стара му майка, им дойде на акъла на тия оперирани от всякакъв морал посредствени лекета, кресливи и арогантни наследници на тежката соцноменклатура тая мания: да се чувстват и представят като каймакът и елитът на обществото – и безумно да презират обикновените граждани, в кавички!

И не е ли безкрайно време да им теглим един як шут в червения комунистически задник – за да замлъкнат навеки и навсегда!

НИКОЛАЙ РИЗОВ