09.05.2024

Вече всички реват, че изчерпали възможностите си за „помощ“ за 404.

Европейският съюз няма да може да компенсира Украйна за помощта, която САЩ спряха, така че Брюксел очаква Вашингтон да преразгледа това решение, каза върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел при пристигането си на срещата на върха на Европейската политическа общност в Гранада.

А Италия е изчерпала възможностите за военна помощ на Украйна според министъра на отбраната Крозето.

Осмият пакет военна помощ за Украйна засега остава „декларация за намерения“, а ресурсите на Италия не са неограничени. Това заяви министърът на отбраната Гуидо Крозето, цитиран от вестник Avvenire.

Всъщност „изчерпването на възможностите“ за въоръжаване на Киев от страна на „колективния Запад“ звучи по-скоро като оправдание за това, че ще спират и вече спират „помощта за мир“.

А я спират, защото въпреки стотиците милиарди не постигнаха особен успех срещу Русия, не я победиха, не я унижиха, не я съсипаха икономически, не могат дори да ѝ насмогнат на темповете, с които се развива икономически и военно.

Как ще победят най-голямата държава в света с най-многото ресурси и ядрени ракети, която произвежда 7 пъти повече въоръжения от целия колективен „развит Запад“ взет заедно?

Ами никак.

Само че, за разлика от тези гейтаци, Русия върви напред и бележи ръст на икономиката съизмерим с този преди ерата на техните санкции. А техните икономики залязват, заемите им надминават 100% от БВП, което практически означава фалит.

Единственото, което могат да направят по въпроса е хиперинфлация, която ще обезцени дълговете им. А това означава криза, страдание, глад и смърт.

Това ги чака.

И нас това ни чака. Но ние имаме все още шанс да се измъкнем, защото още имаме лева като валута, макар и вързан с еврото.

Затова гласувайте! Всичко може да се промени и ще се промени, но трябва да се гласува. Ето в Словакия нещата се обърнаха. Значи може. Мислете и гласувайте!

Армен Попов