20.05.2024

България наистина е изправена пред тотална катастрофа, защото до 2025 г. просто няма филм да се изградят 3000 мегавата мощности, които биха заместили „Марица Изток“. Ако е имало планове за затваряне, то нищо не е е направено по тях. Дори поне „Белене“ да беше построена, щеше да има някакъв шанс. Но те психо-десните не само ще затварят въглищата, но съсипаха и „Белене“. Т.е. 2025 г. буквално оставаме без ток, т.е. ще има режим във върховите часове. Какво това значи за икономиката, смятайте сами.

Същият погром ще е ако заместим ТЕЦ-овете с внос. Тогава цените могат да стигнат 800 евро на мегаватчас, каквито бяха станали в Европа миналата зима. Т.е. 5 пъти над българските, които удържахме ниски, точно благодарение на „Марица Изток“.

Т.е. фактически икономиката ще банкрутира.

Йес-мените и Йес-гърлите буквално са ни докарали до „сепуко“. Факт е, че е поет ангажимент за затваряне, което ще стане чрез безумието, наречено „такси за въглеродни емисии“. Факт е, че единственият разумен ход е просто да игнорираме това и да се изплюем в лицето на ЕС. И е факт, че ЕС е превзет от идиоти и зелени и ще блокират икономиката ни, ако направим всичко това.

Т.е. ние сме в цугцванг. Пред пълен колапс каквото и да стане…

Унгария, Румъния и Полша, които имат въглища, изобщо не са така. Защото там не са йес-мени, и поне малко някой в миналото е мислил…

В момента само гений може да спаси България в менгемето между енергиен крах и тотален икономически погром, наложен от ЕС, ако не допуснем енергийния крах…

Това ми прилича на погрома след 1990, дори по-голям ще е…

Добри Божилов