14.05.2024

ХЕКИМАЙМУНЯН ОТ bTV – НАМЕСТНИКЪТ НА БАНКЯНСКАТА МУТРА!

И рече невзрачното човече:

„Получил съм уверението за това, че ще имам възможност самостоятелно да вземам решенията си. Обсъдили сме екип, стратегия, хора, с които ще работим заедно, за да може София да изглежда още по-добре“, каза Антон Хекимян при представянето си като кандидат за кмет на София.“

(Интернет)

– Моля ти се, бате Бойко, позволи ми сам да вземам решенията, като стана кмет!

– Нямаш никакъв проблем, можеш сам да вземаш решенията – както го правеше като водещ и директор на новините на bTV: кого да каниш, какви въпроси да задаваш, какви въпроси да премълчаваш, какви внушения да правиш. И всичко това в услуга на „ГЕРБ“, разбира се! Ясен ли съм!

– Тъй вярно! – верноподанически и чинопочтително рапортува сламеното, мазно и хлъзгаво, малко и жалко човече от bTV!

„На едно събрание на животните маймуната като танцувала, спечелила благоволението на всички и била избрана за цар. Лисицата й завидяла. Ето защо, като видяла един капан, в който имало парче месо, завела маймуната там. Казала й, че е намерила имане, което тя нямало да използува за себе си — запазила го била за нея като дар за царското й достойнство и я подканила да го вземе. Маймуната, без да помисли, се доближила и се хванала в капана. Започнала да обвинява лисицата, че й е устроила клопка. А тя й отговорила:

— Ей, маймуно! Та ти като имаш толкова малко ум, как ще царуваш над животните?

Така и тези, които необмислено се залавят за някоя работа, освен нещастието си навличат и присмех.“

(„Лисица и маймуна, избрана за цар“ – Езоп)

А София ще изглежда още по-добре, дори от управлението на „ГЕРБ“, което се каним да продължим:

„Обръща се князът с лице към София и какво да види? Накрай столицата изникнал един фантастически вълшебен дворец, с ослепителен блясък, като че пурпурните лучи на заходящето слънце са се отражавали в някой колосален брилянт. Гледа Батенберг, гледат адютантите — никой не може да разбере какво е туй чудо. Па сядат на конете си и, марш-марш, право към дивния дворец. Па то какво било — лучите на слънцето се отразили в една сиромашка къщица, обкована с нови газени тенекета, върху които личели напред-назад буквите на „Batoum“.

(„Миш-маш“ – Ал. Константинов)

Ще цъфне и върже София – и ще грейне в целия си блясък и великолепие – като загоряло българче на месечина!

Оня ден имах нещастието да посетя София – по мръсен, грозен и противен град не съм виждал!

НИКОЛАЙ РИЗОВ