08.05.2024

Анастасия Гешева

Надявам се, че мислещите хора започват много по-ясно да виждат отделянето на главата на ЕС, управленските органи, политиците, сложени да управляват както съюза, така и държавите членки, от тялото – народите на Европа. Докато в двете най-големи държави членки Германия и Франция текст поредните мащабни протести срещу властта в държавите им и в ЕС, лидерите на съюза си гласуват без да им мигне окото.

Искам да подчертая, ясно да се види следното. Недоволството е срещу управлението в съответната държава и в ЕС. В България има недоволство от родното управление, но все още не и към ръководството на ЕС. Следователно, хората в западната част на съюза вече са наясно, че двете власти са едно цяло – тази на държавата и тази на ЕС. В Белгия също има протести, при това редовно. И на фона на всичко това, вчера политиците на държавите членки и на ЕС си гласуваха пореден финансов пакет за Украйна. В основата на протестите в Германия и Франция е недоволството от харченето на пари за Украйна, с аргументите, че ЕС и държавите членки в него похарчиха милиарди в ковид кризата, след това и за Украйна и вече хората изнемогват. Така е! Но управлението на съюза, Колективната Урсула нищо подобно не счита и вчера много демонстративно показа на населението на Европа какво мисли за него.

Ето какво мисли – Вие си протестирайте, ние си правим нашите си неща, не ни пречите! Това го казвам и за тиквите у нас, които постоянно мелят на главите на българите, че не протестирали. Вчерашният ден ще се запомни именно с това. Че протестите в 3 най-големи държави членки не правят никакви впечатление на политбюрото, то се е окопало в Брюксел, даже се и барикадира. Така. Сега на следващия болезнен въпрос от вчера. Гласуваха нови 50 милиарда за Украйна. Гласуваха всичките 27 държави членки, включително ВИКТОР ОРБАН и Унгария. Той е бил „уговорен“ от Макрон, Шолц и Мелони – турбо либералната групичка. 17 милиарда от тези пари ще дойдат от ГРАНТОВЕ, 33 милиарда от ЗАЕМИ. Забележете, ръководството на ЕС ВЕЧЕ ХАРЧИ БЪДЕЩИТЕ ПАРИ НА СЪЮЗА! Това е финансова пирамида и нищо друго! Ще вземат заеми, които ние ще плащаме в бъдеще, за да дадат на Украйна. Потрес! Главата и тялото на ЕС се отделят необратимо. Затова и консервативната вълна в Европа набира сили, пронационални и националистически партии ще влязат в ЕП.

Що се отнася до Украйна, ЕС ще я храни, ЕС беше задължен от САЩ да поеме издръжката, включително военното противопоставяне, това многократно го обясних. Затова се появи една и съща сценка в целия съюз. Русия ще ни нападне, ако падне Украйна. Това е новата реклама, за новия пролетен сезон на Урсулите.

По информация от САЩ, от CNN, New York Times и Сеймур Хърш, Валерий Залужни ще бъде поставен на мястото на Зеленски, ЗАЩОТО СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА ВОДИ ПРЕГОВОРИ С МОСКВА. Ало, Лорче от Нова телевизия, гледаш ли CNN? Вчера на страниците на Ню Йорк Таймс излезе голямо поредно интервю на Залужни, в което той говори срещу….Зеленски…..

Българските медии дали си сверяват часовниците? И особено ме интересува дали Пеевски си сверява часовника, че напоследък неговите Щати нещо ги няма?….

Анастасия Гешева