02.05.2024

„ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко, коментира общинският съветникКорнелия Нинова работеше срещу БСП на местните избори в София. Атаката от „Позитано“ 20 (централата на БСП) към „Леге“ (БСП-София) не е новина. Това заяви пред БТВ общински съветник от БСП-София Ваня Григорова.“Възраждане“ понеже се правят на опозиционери е хубаво да се напомни, че благодарение на усилията на Костадин Костадинов бе избран кмета на София Васил Терзиев, коментира тя:

„Защото в предизборната си кампания той обясняваше, че аз съм най-голямото зло – тоест, или трябва да се гласува за „Възраждане“, или за Терзиев, така че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев.“
„Областният управител Вяра Тодева изпълни партийното назначение на ПП-ДБ и няма да постигне нищо, освен да забави с две седмици работата на Столичния общински съвет.“
„Понеже чествахме Левски мога да кажа, че е време за дела, а не за думи и трябва да спрат партийните централи да се месят в работата на СОС“, каза Григорова.

ПП-ДБ-Спаси София искаха да вземат всички възможни най-големи комисии в СОС. Не могат да вземат всички комисии, да имат председател на СОС и сега да няма избори на комисии, защото настояват да превземат всички. В общинския съвет има пропорционално разделение на председателите на комисии, спрямо партиите, допълни Ваня Григорова.“ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко, коментира общинският съветник, след като областният управител Вяра Тодева върна за ново разглеждане Изборът на председатели на комисии в СОС.“Според нея в момента ПП-ДБ-Спаси София в СОС са безконтролни.

В СОС общинските съветници не са там, за да се кичат с постове, а да вършат работа, завърши Григорова.„Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии, заяви още тя.

https://mediamall.info/