01.05.2024

Много често се чува в публичното пространство мнението, че никой не иска война, тази или друга. Разбирам това. Никой не може да си позволи публично да каже, че иска тази война. По ред причини.
Например, ако кажеш, че разбираш тази война, защото тя е в резултат от войната, която се води срещу теб, настава такава агресия, че не позволяват да си довършиш мисълта.
Това прави безсмислено отговарянето на подобен въпрос, особено пред днешните гестаповски по същност принципи на обществения строй.

Но искам да попитам всички, които казват, че не искат тази или друга война, защо са приели всички видове други войни, които се водят в света?

В света ни войната между Русия и Украйна е в края на списъка с войни.

Водят се икономически битки. Никой не страда, че това е война.
Води се война с човешката биология, с човешката клетка. Никой не страда, не съм чула някой общественик да призовава веднага да спре тази война, точно обратното.

Води се информационна война. Всеки божи ден умират съзнания в нея.

Води се особено зловещата хибридна война, в която има стремеж да се изтрият от лицето на земята раси, култури и вярвания. Никой не се тръшка.

Води се цивилизационна война с желание за отмяна постиженията на цивилизацията. Никой не реагира.

Между другото именно поддръжниците на Украйна открито призовават към война и никой не реагира! Всеки ден го правят.
Говоря за общественото мнение. То не отчита тези войни и следователно не е обективно. Всъщност войната в Украйна е реакция на Русия на всички тези видове войни. Тя също участва във всички видове войни. Питам, говорещите против войната докога ще си затварят очите за другите войни?

Само 38 дни продължи министерстването на квазикалинката, назначена за финансов министър на държавата, пардон кралството, Великобритания. След невероятния успех на новото хардглобалистко правителство, само за 6 седмици спешно свалиха финансовия експерт, а Тръс е на седмици от свалянето. Толкова за успехите на либералната демокрация! Не сме слепи, виждаме накъде водят народите тези. А че има хора, които не могат да видят и разберат накъде отива света в ръцете на глобалистите, това си е техен проблем!

Самата консервативна партия иска да смени моментално Лиз Тръс с Риши Сунак. Поради огромния и успех! Която почитателите на тръмп/цековизма в България обявиха за особено успешна персона. Да, успешна е, в тоталната си глупост е много успешна.
Пореден силен форум в Евразия.

Тези, които неадекватния лумпен Жозеп Борел нарича ДЖУНГЛА, тоест светът извън ЕС, страните от Централна и Средна Азия продължават силното си развитие в условията на война със световния хегемон. От всичко, което видях, чух и прочетох, избрах да коментирам един факт, който в България не съществува като информация.

Иран възнамерява да изгради транспортен коридор между Ормузкия залив и Черно море, който включва и България. Тази идея е от 2016-та година, но сега в Астана това е обсъждано официално. Това е фактически кратка връзка между България и Индия, която включва в себе си държави, които бяха непримирими неприятели, дори врагове, а сега се обединяват. Това е геополитически проект, който е получил одобрението на Русия и това е новина.

Изобщо, в Астана се видяха контрастно всички транспортни и енергийни връзки, които в Евразия играят и ще играят тепърва главни световни роли, поради това, че ще изместят значението на англо-саксонската икономика, включително защото всички транспортни коридори в Азия понастоящем имат в една или друга степен влияние на Русия, а не на САЩ.

Вече официално се завъртя в геополитиката новото понятие – Черно море е руско-турско море.
Съвсем очевидна е политиката на Русия да предотврати всякакво английско влияние в Черно море, което ако го постигне, ще бъде исторически геополитически успех за Русия, завършване на нейната вековна стратегия за излаз и контрол на Проливите и Средиземно море. Русия е на една крачка от този успех. Който ще постигне с помощта на Турция. Като допреди време Русия натискаше Турция с войни, а сега с мирно съвместно съществуване. Русия е загубила само една война с Османската империя, Кримската, защото тогава срещу нея излизат и Англия, Франция и Австро-Унгария. Колко познато!

Сега Путин води дългогодишна ювелирна политика с Турция, с Ердоган, на моменти финно тънка като брюкселска дантела. Но успя. Казвам, Русия е на една крачка от този успех!

Това е главната причина за всички аванси, които Русия прави и дава на Турция, включително сегашния мега аванс, да превърне Турция в най-големия газов хъб в света. В замяна Турция ще пусне Русия на Проливите.

Само за сведение на умно-красивите в BG, въпреки че не съм длъжна да ги образовам, точно на върха на Босфора, отсреща границата ни с Турция, срещу любимият им Синеморец, се строи най-голямата атомна централа в Европа, Акюю, турска, но я строи Росатом. Така че Босфорът най-сетне ще попадне под руско влияние за стотици години напред. Значението за България не ми се обяснява. Засега.

Завършвам с това, че Турция ще има право да препродава руската газ в бъдещия хъб както намери за добре.

Анастасия Гешева