01.05.2024

През март 2022 г. италианският сайт „Incognita quotidiana“ излиза със следното интригуващо заглавие: „Зеленски. Ето героя на нашите медии“:

„В задгранични сметки на украинския президент Владимир Зеленский се съхраняват повече от един милиард долара.

Това е съобщил депутатът от опозиционната партия „За живот“ във Върховната Рада на Украйна, Иля Кива.

Иля Кива е заявил, че Зеленский е натрупал 1,2 милиард долара в Dresdner Bank Lateinamerica в Коста-Рика за две и половина години президентство. Тези пари са му предадени от украинските олигарси, като например Ринат Ахметов, Виктор Пинчук, Игор Коломойский.
Както сочи Кива, попълнението се извършва регулярно, с траншове от 12 до 35 милиона долара, които минават през банки като First Union Bank , Deutsche Bank , Banque Nationale de Paris .
По мнението на депутата, движението на тези средства не би било невъзможно без контрола на властите на Германия и Франция.

Но, както заявява Кива, въпросът не се ограничава само с банкови сметки. Зеленский е успял да си купи къща в Маями за 34 милиона долара, а също няколко комплекта бижута за сума от 5,6 милиона долара.“(…)

Италианските медии често се занимават с покупките на Зеленский. Изглежда той обича да разпуска душата си с шопинг, защото в италианските сайтове гърми информацията, че още преди няколко години си е купил луксозна вила в курорта Форте деи Марми, в провинцията на Лука, в Тоскана – на брега на Тиренско море. Придобивката на украинския герой, който трябваше да открие нашето НС, според плановете на Мама Херо, струва само …4 милиона евро. Бедничкият! Заработил ги бил … с актьорство!

Напоследък тази информация уж се отрича, но видеа в Ютуб https://www.youtube.com/watch?v=K4yXMxqPEYo показват, че си е напълно вярна.

А сега, след толкова безвъзмездно подарени му от САЩ и ЕС милиарди, какво ли ще си напазарува храбрият „украински борец за правда“? Дали ще има стотинки да си смени поне зелената тениска с нова?

Какво пък? Слава Украине!

Милена Върбанова