03.05.2024

ВОЙНАТА Е МИР – ПО БРЮКСЕЛСКИ НОВГОВОР!

„Подготвя се решение на Министерския съвет за участие на България в инициативата на ЕС за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна, финансирана през Европейската инициатива за мир.”

(Интернет)

Ще осигуряваме боеприпаси и снаряди за Украйна – и тази инициатива се нарича – забележете: „ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА МИР”!

„Министерството на истината“ – по Оруел!

С трите лозунга на партията:

„ВОЙНАТА Е МИР!

СВОБОДАТА Е РОБСТВО!

НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!“

На Партията, наречена „Европейски съюз“!

Няколко цитата от прочутата антиутопия на Дж. Оруел, „1984“ – превръщаща се пред очите ни в злокобна и зловеща реалност:

Глава 1:

„Най-ужасното в Двеминутката на омразата бе не това, че си задължен да играеш роля, а напротив, че е невъзможно да й се съпротивляваш. След първите трийсет секунди не бяха необходими никакви преструвки. Като електрически ток през цялата група преминаваше отвратителен екстаз на страх и мъст, желание да убиваш, измъчваш, да разбиваш лица с ковашки чук, което пряко волята му превръщаше всекиго в гримасничещ, крещящ безумец.”

Глава 1:

„В повечето случаи нямаше съд, нямаше съобщение за арест. Хората просто изчезваха, винаги през нощта. Името се заличаваше от всички списъци, изтриваше се всеки спомен, че нещо някога е направено, отричаше се цялото съществуване и после се забравяше. Така унищожаваха, заличаваха, а след това обикновено се казваше: „изпарили са го“.

Глава 2:

„Престъпмисълта не предполага смърт, престъпмисълта Е смърт.”

Глава 3:

„А ако всички останали приемаха лъжата, налагана от партията, ако всички документи твърдяха същото — тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина. „Който контролира миналото — гласеше лозунгът на Партията, — контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.“

Глава 5:

„Не разбираш ли, че главната цел на новговор е да ограничи мисълта? Накрая ще направим престъпмисълта практически невъзможна, защото няма да има думи, с които да се изрази. Всяко понятие, което изобщо ще е необходимо, ще се изразява само с една дума със строго определено значение, а всички допълнителни значения ще бъдат заличени и забравени.“

(”1984” – Дж. Оруел)

„ Новговор произлиза от английския език, но има силно ограничена лексика и опростена граматика. Езикът е постоянно моделиран от управляващата тоталитарна организация Партията, която цели да премахне всякакво инакомислие (на новговор: престъпмисъл) у хората чрез премахването на самите думи и фрази за свобода, бунт и т.н.”

(Интернет)

А ако всички европейци приемат Лъжата, налагана от „Европейския съюз“, ако всички документи твърдят същото – тогава Лъжата, че снарядите са за мир, става Истина!

И най-ужасното в настоящата „Двеминутка на омразата” е не това, че е необходимо да играеш роля – че приемаш Лъжата за Истина, а че не си в състояние и е абсолютно невъзможно да се съпротивляваш на Лъжата! Вследствие на тоталната пропаганда и манипулация!

Мисълта, че това е Лъжа, ще бъде престъпна мисъл – и ще означава неминуемо жестоко и брутално обругаване и опозоряване, смачкване и унижаване, изхвърляне от работа и жилище – и затвор, и дори смърт!

Който не е съгласен с Лъжата за снарядите, налагана от „Европейския съюз“, ще изчезне безследно – без съд, и без съобщение за арест! Името му ще се заличи от всички списъци, ще се изтрие всеки спомен, ще се отрече цялото му съществуване и ще се забрави и „изпари”!

И главната цел на новговора на „Европейския съюз“: да се ограничи и направи практически невъзможна Мисълта, ще бъде изпълнена!

Новговорът на „Европейския съюз“ – управляващата тоталитарна организация!

Край на всякакво Инакомислие – всички ще мислим едно и също – под зоркия поглед на Партията – „Европейски съюз“ и Полицията на мисълта!

А когато всички мислят еднакво – никой не мисли!

Ще допуснем ли всичко това!

Или от нас вече нищо не зависи!

НИКОЛАЙ РИЗОВ