11.05.2024

Станислав Бачев

Върви напълно целенасочен процес на множество нива по разграждане на държавата.Създаването на изкуствени разделителни линии вътре в обществото е един от елементите, чрез които се изпълнява тази дългосрочна задача. Част от големите медии имат много ключова роля и отговорност в този елемент.

Преекспонирането, но и прехвърлянето на личен или групов профил върху една значителна част от българското общество е част от злоупотребата. Това е също обида към жертвите на този тип престъпления, използването на тяхната лична трагедия за политическа употреба.

Същевременно по този начин политическата прослойка, заедно с нейния обслужващ персонал, който обикаля медиите, отвличат вниманието от процеси и проблеми, които засягат бъдещето на държавата и децата й. Димна завеса.

Ние навлизаме ударно в най-тъмния етап от войната със себе си. Вече започваме да берем плодовете на катастрофата в различните аспекти – образованието, културата, икономиката и масовото обедняване, усещането за общност и т.н.

Всеки ден медийно и обществено се поощрява и издига в норма уродливото и меркантилното, издига се в култ личният финансов и кариерен успех на всяка цена.

Всичко това е предпоставка в даден бъдещ момент, при внезапно икономическо или общетвено сътресение, да доведе до ескалирането на войната със себе си до форма на изкуствена гражданска война, защото реални предпоставки за такава липсват.

Бедността е обща – както материалната, така и духовната.

Войната трябва да бъде срещу политическата прослойка, която в момента е едно цяло.

Тук се крие дявола, в този детайл. Осмислете това!

Станислав Бачев