28.04.2024

Вчера за пръв път от години не ми направи впечатление разделението в българското общество, а все по-ясно очертаващото се антибългарско антинационално съдържание на прозападните партии и техните поклонници. Но не само това, а все по-ясно очертаващото се разграничение на българския народ от тях, групата разграничаващи се, срамуващи се от тях става все по-голяма и все по-гордо изправя глава.

Не, вече не е актуално разделението на народа ни за 3-ти март, а лумпенизираното лъжливо съдържание на антибългарите, които на места съвсем открито се държат като луди за лудница.

Т.е. всички опити да бъде разбита България не дават успех, имат минимален и много временен успех.

Вчера за пръв път проявите на прозападните политически лумпени ясно се виждаха като гротеска и потрес.

Разделят нацията ни по всички теми ежедневно, но разделението за 3-ти март е основното им оръжие срещу нас, защото е директно свързани с Русия, любовта на българите към Русия, която не успяват да изкоренят. Изобщо няма да коментирам безумния обществен проект „България сама се е освободила със своите опълченци“. Опитват се да изтрият Русия от националната памет във всяко следващо поколение, да не споменават името и на 3-ти март, да не допускат нито едно руско знаме да попадне в кадър по време на телевизионни излъчвания, да неглижират историческата и роля в събитията обект на 3-ти март.

Връх в националния предателски нихилизъм вчера, който всяка следваща година става все по-тъп и безсмислен, бяха 2 изказвания – на Палангурски, антибългарският професор по история от ВТУ, участник в „професорската“ завера за смяна на националния празник и президентът Румен Радев.

Палангурски отдавна накъса дипломата си на малки парчета, които яде. Колкото повече „професорът“ се отдалечава от историята и връзката си с историческата реалност, толкова повече нараства заглаждането на косъма му, подобряване материите на облеклото му, фризьорът му става все по-скъпо платен, подмладява се. Защото забравата на историята у нас се съпровожда от тлъсти суми в банковите карти. Пряка връзка има.

Този корифей на глупостта, Палангурски, имал теория за „санстефанизъм“, национална химера, която ни била повела по грешен път и ни коствала успех в целия 20-ти век.

Ми много ясно!

Трябвало е още в 1878 да влезем в ЕС и НАТО! ПРЕДИ ВСИЧКИ ДА ВЛЕЗЕМ, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА СЕ СЪЗДАЛИ ДА БЯХМЕ ВЛЕЗЛИ! И тогава всичко щеше да е окей и професорските джобове щяха да са пълни с парички, не да се рови по кофите.

Припомням на оглупелия, но все по-красив телевизионно професор, че така нареченият от него „санстефанизъм“ е БЪЛГАРСКИЯТ ВЪЗРОЖДЕНСКИ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ, ПОСТИГНАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ, А НЕ Е НЕЩО РУСКО ЯВЛЕНИЕ, НИТО Е РУСКА ДОКТРИНА. Глупак!

Що се отнася до Радев, който се изцепи, че било недопустимо чужди знамена да се веят в България, аз моментално се съгласявам. Да се свали украинското знаме от сградата на общината на моя роден град, освободен от руснаци. Да се свалят всички знамена на ЕС от всякъде, където са ги провесили, съгласна съм.

Казва на едно място в Лука Христос – Мъдростта се оправда от чедата си…..

Анастасия Гешева