01.05.2024

Анастасия Гешева

Около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна е разрушена за два дни. Моментално се задвижи предоставянето на ПВО системи за Киев, както и ракетни системи с далечен обсег. Медведев нарече всяко доставяне на подобни оръжия на Украйна „най-бързия път за ескалация и световна война“. Не се съмнявам, че ако се наложи, Русия ще удари друга държава. Въпреки опитите за вразумяване на глобалистките правителства, които се правят чрез всички възможни средства, включително чрез настроенията на обикновени хора като мен в социалните мрежи, има намерения за въвличане на други държави във войната и то от страна на собствените им управляващи. Никой не ги напада, те сами искат да скочат в огъня. Това се отнася и за България.

Няма оправдание подобна безразсъдна политика! Такава водят само страните членки на ЕС, САЩ и английските колонии. Всички други държави в света се намират в сдържано отношение към Русия, а една част от тях я и подкрепят. Така че, ако въпреки всичките ни усилия да вразумим управляващите ни и да спрем това безумие не дадат резултат, отговорността за евентуални военни събития ще бъде изцяло върху евро-атлантическата върхушка

.Искам да кажа специално следното.
Вчера Столтенберг, който по принцип не е от най-умните чиновници, призна, че НАТО воюва с Русия в Украйна. Това е чудесно. В такъв случай България какво ще каже? И второ, Ами ако се активират съюзниците на Русия и започнат война с НАТО? Иран, Китай, Пакистан, Азърбайджан? Афганистан? Саудитска Арабия и Египет? Ами Турция?
Та НАТО като воюва в Украйна, дава ли си сметка, че представлява 1/5 част от света и какво ще стане, ако другите 4/5 от света започнат да воюват с НАТО?
У нас натовските генерали замисляли ли са се по този въпрос?

Вчера Зеленски е получил официално предупреждение от Байдън, че ако не спре да мрънка и да се жалва, може и да спрат парите му. Това е новина, отразена в американската преса. Още един знак, че украинският президент е буквално да последната права от участието си.

В неделя ще започне конгресът на ККП в Пекин. Тази китайска супер сложна държавна система, която подобно на американската досега не вълнуваше никого, и вътрешните им събития нямаха такова геополитически значение, може да окаже пряко влияние върху събитията в света. Понеже аз не се съмнявам, че Русия може да се справи с Украйна и с НАТО сама, просто отново обръщам внимание, че въпросът е кой друг ще се включи срещу НАТО. Защото не мога да кажа, че в Китай, както и в Близкия Изток, изпитват топли чувства към САЩ.

Две държави предлагат седалище за преговори. Турция и ОАЕ, чиито ръководител вчера разговаря с Путин. Мисля, че примирие вече се обсъжда между Кремъл и Белия дом, но много отдалеч. В момента Байдън води двойна политика, една за пред света, а друга пред Путин. Смятам, че висшият състав на глобалистката система се приближава към момента за преговори с Путин за своето бъдеще, но все още няма видими явления по този процес.

Междувременно с пълна сила тече икономическият срив на англо-саксонската империя, като положението на Англия в момента изглежда най-сериозно. Двете с Германия се гонят за първото място като най-мащабно сриване на икономиката. В Англия най-големият пенсионен фонд е пред фалит. Той е свързан с банката Креди Сюиз, за която има данни, че се намира във фалит.
Руското контраразузнаване току що публикува името на организатора на теракта на моста и отново обяви, че камионът е преминал през територията на България.

Взривът е бил увит в строително фолио в 22 палета с общо тегло 22 750 кг. В началото на август „товарът“ е пристигнал в Русе от Одеса с товарителница по договор. От Русе камионът с „товара“ е заминал за Поти в Грузия.
Това означава, че взривът е преминал през България, но не е бил натоварен тук.

Анастасия Гешева