29.03.2024

Призовавам българската творческа и научна интелигенция, членовете на творческите съюзи, представителите на свободните професии, българското учителство, национално отговорните общественици и политици, както и целокупния български народ –  да се обединим около обща платформа мир! Предлагам този проект за нейния текст, който може да бъде променян, съкращаван и допълван , но общият му смисъл трябва да бъде запазен. Нека с Божията Помощ излезем с ОБЩО НАЦИОНАЛНО ВЪЗВАНИЕ ЗА МИР най-късно до Великден!

––-

ВЪЗВАНИЕ ЗА МИР!

Уважаеми сънародници,

Братя и сестри БЪЛГАРИ,

Днес държавата ни стои пред съдбоносен избор! От тая стъпка зависи дали Отечеството ще бъде спасено или ще се срине в хаоса на последната си национална катастрофа и ще престане да съществува.

Този избор НЕ бива да бъде направен от политическите клики, които са нелегитимни, тъй като българите ясно показаха с гражданския си бойкот на изборите, че не признават сегашната самозвана „политическа класа“, подчинена на чужди интереси.Този избор трябва да бъде направен от целокупния български народ и от неговия истински водач – българската интелигенция, с която нискокултурните ни, продажни политици, които почти унищожиха държавата, нямат нищо общо.

Този избор НЕ бива да бъде направен и от малката групичка агенти на Сорос, храненици на „Отворено общество“ и неговите метастази. Гласът на тази групичка самозвани и изтъквани от антибългарските сили отродени и изродени „творци“, е гръмогласен, защото техен рупор са продажните медии. Това не е гласът на българските интелигенти, а е купеният глас на посредствеността и бездарието, което иска да си осигури доживотна издръжка от Сорос, осребрявайки своето национално предателство.

Миналата седмица тази групичка излезе с „апел към европейски насочените политически сили“, които влизат в 49-то Народното събрание, „на всяка цена“ да съставят „работещо“ правителство, което да осигури помощ за Украйна и да потвърди „европейския цивилизационен избор на България“. Тази групичка от „творци на Сорос“ си позволи да нарече национално мислещите творци, журналисти, общественици и политици „пета колона на Русия“.

Скъпи братя и сестри, за всички нас, които милеем за България, е ясно, че „правителство на всяка цена“ не бива да бъде съставено. То няма да бъде „работещо“, няма да може да реши належащите проблеми на българското общество, а единствената му цел ще бъде въвличането на нашата страна в Третата световна война и превръщането на земята ни в бойно поле. То ще бъде мъртвец, на когото е вдъхната демонска сила, само колкото да сложи фаталния си подпис под участието на България във войната на страната на НАТО. И тутакси подир това ще издъхне, защото всичко, сътворено против народната воля, е мъртвородено. Но последиците от подписа му ще бъдат съдбовни. Освен във войната на НАТО срещу Русия, то ще ни вкара и в гражданска война!

В помощ на „украинския народ“ ли ще се притече такова правителство? Та нима укрофашисткият режим на Зеленски, който вопие за все повече оръжия и помощ в жива сила, с цел да продължи войната, представлява малоруския народ? Не, режимът на Зеленски изтребва малоруския народ и унищожава държавата Украйна. Едно „българско“ правителство, което би изпратило още повече оръжия и жива сила ( под каквато и да е форма ) в помощ на Зеленски – ще „работи“ за изтребването и на малоруския, и на руския, и на българския народ.

Не, такова правителство „на всяка цена“ не бива да бъде съставяно! Българският народ не желае да плати „всяка цена“! Хиляди пъти по-добре е да отидем на нови избори, отколкото едно такова изкуствено правителство на войната да погуби държавата ни!

Групичката соросоиди, които пошло клеветят национално отговорните сили в България като „пета колона“ от „платени“ руски шпиони, всъщност влиза в ролята на крадеца, който вика „Дръжте крадеца!“. Не ние, а тъкмо те приемат подкупи и редовно заплащане за разрушителната си антибългарска дейност. На нас не ни трябва „заплащане“, за да заявим очевидната истина, че българският народ е свързан с Русия чрез своя ген и нерушими кръвни и исторически връзки. Чрез великия дар на своето Освобождение подир петвековното турско робство. Признателността на българите към Русия се предава от бащи на синове, от деди на внуци. Влязла е в българския кръвен код.

Никой не може да ни превърне в неблагодарни мутанти. Днес русофобията е високодоходен занаят, но той се упражнява само от продажните партийни клики и тяхната медийна клиентела.

Да, мястото на България е в Европа! Но в Европа на народите, Европа на независимите държави, Европа на свободата, разума и хуманизма! Европа на равноправието на европейските нации! А не в Европа на неолибералното безумие, не в Европа на трансхуманния концлагер! Не в Европа на първата, втората и третата „вълна“! Не в Европа на господарите и подчинените! Не в завоювана Европа, не във фалшифицирана Европа!

Ако познаваме добре древната история на човечеството, ще се убедим, че България стои в основата на европейската цивилизация. Страната ни не може да бъде възприемана като бедната роднина, като подритваното подхвърлениче на Европа. Европа не трябва да налага робско послушание на древния български народ, а трябва да го уважава и пази!

Но България е и родителка на славянската цивилизация, която е неразделна част от цивилизацията на Европа. България е яйцеклетката, лоното, утробата, обединяващото звено на всички европейски нации.

Да, нищата днес България, унизената и оскърбена България, е обетованата земя, Майката на европейските култури – на Изток и на Запад от Балканския кръстопът!

Коя майка иска децата й да воюват? Коя майка иска ВОЙНА?

България не може да бъде натиквана като „потенциален дезертьор“ със заплахи, с фалшива пропаганда, с юмруци и ритници под някакви чужди байряци в строя на войнолюбците!

България може да бъде единствено ЗЕМЯ НА МИРА!

Това е великата мисия на МАЙКАТА!

Ето защо НИЕ, българската творческа интелигенция, представителите на свободните професии, обществениците и политиците заемащи национално отговорна БЪЛГАРСКА ПОЗИЦИЯ, призоваваме:

1. Да не се изпраща от българска страна никаква „помощ за Украйна“, която по същество е помощ за антидържавния фашистки режим на Зеленски, а не за малоруския народ!

Да не се изпращат оръжия за Зеленски, с които войната ще продължава до пълното изтребление на малоруския народ!

Абсурдна, противоречаща на здравия разум, е измамата, че МИР се постига с ОРЪЖИЯ!

С тези български оръжия ще бъдат избивани правнуците на нашите освободители.

Да не се изпраща жива сила под никаква форма в подкрепа на режима на Зеленски! Това би означавало директно участие на България във войната!

2. Да не се допуска под никаква форма превръщането на България във фронтова държава! Това би означавало съгласие българската земя да се превърне в бойно поле и българският народ да бъде унищожен!

3. Да не се допуска под никаква форма партиите на войната да съставят правителство. Неговата единствена цел ще бъде да вкара България в Третата световна война и да унищожи държавата ни!

4. Да се премахнат санкциите срещу Русия, които сринаха напълно българската икономика и са самоубийствени за икономиките на европейските страни!

5. България да се насочи към излизане от ЕС и НАТО.

ЕС и НАТО не представляват европейските народи! Европейските ценности не са идентични с „евроатлантическите“.

6. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ЗОНА НА МИРА, за да съхраним българския народ, българската държава и хилядолетната българска цивилизация!

Помнете, че нашата битка е не само за живеещите днес българи, а и за отдавна живелите велики български царе, православни светци, герои и будители! Само докато я има българската държава, паметта за тях ще бъде опазена! Ние трябва да мислим не само за себе си, а и за Авитохол, Кубрат, Аспарух, Крум, Симеон, Самуил, Калоян, Иван Асен, Иван Шишман! За Кирил и Методий! За Левски и Ботев! За Батак и Перущица, чиято кръв би била пролята напразно, ако България изчезне! За опълченците на Шипка и Строителите на Следосвобожденска България!

И за нашите деца! За бъдещето!

Никой българин не трябва да остава равнодушен, когато се решава съдбата на Отечеството!

Нашият народ не е „разделен“. Той отлично знае кои са исконните български, човешки и божествени ценности. Той натрапчиво и коварно е обявяван за „разделен“ от пропагандата на едно безродно жълтопаветно малцинство.

Но скоро настъпва Великден! Възкресение! Удря часът на истината!

Българи, призоваваме ви да сложите своето име и подпис под това неотложно ВЪЗВАНИЕ ЗА МИР:

––

Моля читателите да разпространяват и споделят текста! Той трябва да стигне до всяко българско сърце!

Милена Върбанова