27.04.2024

Анастасия Гешева

Посещението на Макрон и Лайнен в Пекин има много важно значение.

Продължава ежедневното разкриване за отпадането силата на Колективния Запад, за загубата му на световно господство, за изпадането му в политическа и морална несъстоятелност.

Това посещение демонстрира новия световен ред, в който Изтокът в лицето на големите държави Китай и Русия представлява не само нов геополитически център, но център, който превъзхожда по качество и количество Запада. Китай никога не е бил европейска колония, но през всичкото време на колониализма или негови части са били колонизирани, или влиянието на колонизаторите в Китай е било огромно и разбира се пагубно. За разлика от Русия, която винаги има проблем със Запада, но никога не е имала каквато и да е територия, управлявана от Запада, Китай има и помни „добрите“ европейци много добре, особено французите.

Всички части на посещението на Макрон съдържаха скрити и открити знаци за недоверие и презрение от страна на Китай. А Урсула Лайен преживя истинско унижение и политическо фиаско, след като и беше демонстрирана открита третостепенна роля в Пекин, тя отиде там непоканена и това китайците използваха, за да я поставят на мястото и, което е най-отзад на историята. Ако някой иска да знае колко струва политическата тежест на европейският ръководител гинеколожката, която се изявява като главен милитаризатор, ваксинатор, инсектинатор и суицинатор на ЕС, може да види стойността и именно при това посещение. Китай я има за нещо, почти равно на 0.

На Макрон му беше демонстрирано, много тактично разбира се, че е глупак, простак и пионка. Но понеже Франция е важен търговски и икономически партньор за Китай, Си направи някои крачки, каза някои неща, с които да помогне на този френски Киро Петков да изглежда поне малко сериозно, че цял свят го гледа и му се смее. Особено третия свят, по критериите на Колективния Запад, Африка и Близкия и Далечния Изток, много се смее на френския президент.

Си Дзинпин отхвърли всички опити на малоумната шайка евроатлантически простаци да го настроят срещу Русия и лично срещу Путин, да го съблазнят, както са правили винаги досега. Именно досега. Глобалистите все още не желаят да приемат, че времето им изтича и свършва. Си Дзинпин не просто отхвърли опитите да бъде манипулиран и вербуван, но чрез няколко различни канала на властта предупреди Запада, че Китай не е и няма да бъде пионка в игрите им. Като се има предвид нарасналото световно влияние на Пекин чрез конструктивни преговори и дипломатически ходове, трябва да е луд, че да продаде влиянието си, което нараства с всеки изминал ден в световен мащаб, за долари и евра.

Получава се като у нас. Психо атлантическия планктон или ще загине от своите си или от чуждите, но все загива. Същото е и с Франция, Макрон или ще бъде осъден от народа си, или от американците. Но и в двата случая загива политически. Си все пак му остави правото да избере как ще загине.

Анастасия Гешева