19.09.2024

Ваня Григорова ме беше помолила да не казвам на всеослушание кой е Деян Николов, тъй като считаше, че за да се предотврати реализация на Сглобката и на местно ниво, трябва да се концентрираме срещу ГЕРБ и ПП-ДБ, без да нанасяме удари срещу Възраждане.

Последните две седмици обаче се оказа, че Възраждане води кампания не срещу ГЕРБ и ПП-ДБ, а именно срещу Ваня, чудесно знаейки, че това е в полза на Сглобката.

Вече е безсмислено да се надяваме на каквато и да е подкрепа от уж „опозиционната“ партия, така че е време да поразкажа какво зная за Деян Николов. Всичко, което ще кажа, може да се провери за две минути, ще дам линкове в коментарите.

Първо трябва да знаете, че Деян Николов е милионер и не е станал такъв с труда си. Той е пловдивчанин и любим син на Сузана Николова – кадър на ГЕРБ, председател на групата на общински съветници на ГЕРБ и зам-председател на общиснкия съвет в Пловдив. Преди да влезе в политиката чрез ГЕРБ е била приватизаторка (приватизира например Консервения комбинат в Пловдив – който го помни, знае за какво предприятие става дума и какъв срам е приватизацията му) и гради кариерата си в областта на обществените поръчки и европроектите. Натрупва значително състояние, а през 2011 г. неизвестни подпалват луксозния ѝ чисто нов Лексус, който тя кара, но е регистриран на една от фирмите на мъжа ѝ (вероятно бащата на Деян, но не мога да кажа със сигурност). За разлика от обикновените хора, „предприемачите“ регистрират личните си автомобили на фирмите, за да си спестят ДДС и да ги отчитат като разход, за да си спестяват данъци.

От 2007 г. Сузана Николова става основна фигура в създаването на ГЕРБ в Пловдив, които ѝ възлагат да ликвидира общинското дружество „Ритон“ и да управлява „Свободна зона – Пловдив“ – безмитна зона, където сами можете да се досетите за какво се ползва и какъв трафик преминава.

Срещу Сузана и един от аверите ѝ в последствие се води дело за взет подкуп и неизпълено обещание по отношение на общински терен. Аверът ѝ е осъден, а тя – оправдана. Нормално, до ден-днешен не съм видяла осъден гербаджия и изглежда скоро няма да видя. Когато ГЕРБ я отлюспва, тя прелита през други партии по подобие на Костадин Костадинов, преди да стигне до Възраждане, където е в момента. Кандидат за евродепутат от квотата на Воля на Марешки, в представянето си пише, че е специалист по европейски фондове и проекти (ехоооо, Възраждане?!)

Сега лично за Деян Николов: Постоянно лъже и манипулира избирателите си с популистки лозунги. Един от тях е, че е против Планът за възстанояване и устойчивост, например, защото през него се облажвали фирмите на Сглобката. Само че забравя да спомене, че лично той притежава акции в Трансметрикс, която се облажва яко от ПВУ, и която и досега е лапала други еврофондове. Освен това цялото богатство на семейството му идва от политиката и от бизнес, свързани с европроекти и тяхното управление., та хайде да не ни пробутва номерата, че щял да насочва обществения ресурс не към близки на него фирми!

Майката на Деян Николов му прехвърля 8 апартамента, 2 гаража и един магазин в центъра на Пловдив. Той самият кара луксозен Лексус. Въпреки че е всеизвестно, че е милионер, в декларацията си в КПКОНПИ е написал, че има само 12 000 лв. кеш и НИКАКВИ банкови сметки – нито в левове, нито в евро, нито в България, нито в чужбина. Въпросът е дали тогава си държи парите в офшорни сметки, или е правил счетоводни хватки, за да ги скрие от декларацията си (майка му е майстор в такива).

Накратко, Деян е герберско чадо, богат наследник на приватизаторка и „бизнесмен“, привикнал на разкош милионер, собственик на акции в облажваща се от ПВУ фирма и изключително далеч от проблемите на обикновените хора. Линковете са в коментарите.

Затова не е учудващо, че играе за ГЕРБ и кампанията му е насочена срещу Ваня Григорова, а не срещу Терзиев и Хекимян. Той дори не се е продал на Сглобката – той винаги е бил част от нея.

И сега просто си пази личния интерес.

Даниела Пенкова