01.05.2024

Вървим към нови избори. След днешната парлама, която ще гледаме и утре като евтин римейк избирателната активност ще намалее с още някой процент. Промяната ще се срине съвсем. Възраждане ще се облажи с още някой глас на разочаровани избиратели, които се чудят за кой да гласуват и от немай къде, ще гласуват за тях. Янев вероятно ще бъде новите “Ние идваме” – дето вече никой не ги видя.

БСП ще стигне до заветните 5-6%, макар, че ако изборите са през зимата и малкото останали баби може да не излязат, от страх вместо пред урните да не се подхлъзнат и озоват със счупен крайник в Пирогов.

ДПС са ясни, а и в Турция е по-топло дори през зимата, така че тях не ги мислете.

ГЕРБ имат шанс да покачат подкрепа още малко, ако си изиграят картите до край, играят вабанк и въпреки всичко предложат състав на кабинет, който да се гласува от дилетантите в зала и бъде отхвърлен – ще получат желаното от опозицията унижение. Това обаче ще им донеса бъдещ позитив. Ако обаче не направят опит, ще отворят фронт за обвинения, че са избягали от отговорност, което вероятно ще разочарова част от периферията им.

Като цяло се задават избори на твърдите ядра. Въпросът няма да е кой ще ги спечели, защото още от днес изглежда ясно. Въпросът ще е с колко ще ги спечели и дали ще е достатъчно за стабилен кабинет!

Tsvetan Fikov