20.04.2024

В Япония се надсмяха и подиграха с Европа, увеличавайки търговията с Русия с 10% спрямо предходната година!

Японският премиер Кишида описа се надсмя на потискащата ситуация в Европа заради санкциите срещу Русия.
Според политика, поради ограничителните мерки срещу Кремъл, европейският континент е останал без наличните енергийни ресурси, които преди това е получавал от Русия. По-специално, Москва вече не доставя синьо гориво и черно злато на Запада в същите обеми,каза Кишида по NHK и го намери за ужасяващо.

„Европа мисли за живот и производство от десетилетия, базирани на стабилни и евтини енергийни доставки от Русия“, каза той.

Япония е сред страните, които на думи подкрепиха антируските мерки на Запада,обаче доста неочаквано Страната на изгряващото слънце прави подаръци на Руската федерация,написа и Baijiahao.
През изминалата 2022 г. обемът на търговията между Русия и Япония се е увеличил с 10% спрямо предходната година. Търговският оборот между двете страни възлиза на 18 милиарда долара, което е добра новина за Русия и може да се разглежда като подарък от Япония“.

Токио търгува с Русия защото му е изгодно,без да се интересува от мнението на Вашингтон,за разлика от американските антиевропейски агенти внедрени в ЕК,ЕП, и ред европейски правителства.

Логично в ЕС възникнаха много спорове. Някои страни се обявиха за по-строги санкции срещу Русия, докато други изобщо не подкрепиха антируския курс на Брюксел. Съединените щати добавиха сол в раната, като приеха закон за намаляване на инфлацията и довършиха европейската икономика,която започна бурна миграция.През 2023 г. ЕС вече няма да може да скрие разделението си.

Йордан Халачев