26.04.2024

Машалла, Кире, уроки да не са ти! Ти отговори достойно на воплите на Соня Колтуклиева, която с патос на древна сибила те зовеше да защитиш дамата на сърцето си и поруганата си любов! Ти постъпи мъжки и изрита Слави Трифонов в „кошчето на историята“! В паметта ми се мерджелее призрачен спомен, че само преди месеци Соня също тъй патетично зовеше Слави да изрита теб, но млъкни, сърце!

Само че – нима вербалното отмъщение е достатъчно за един рицар от твоята класа бе, Кире! Вярно, огненото ти слово реже като бръснач и пробива дупки като куршум, но обида кървава само с кръв се измива! Това тук е България, а не Канада! Няма у нас тинтири-минтири! Народът чака кръв да лееш! Така се мъсти за честта на жена, а не с бабешки приказки и с харвардски магистратури! Знаем, ти си интелектуалец, но понякога е нужно да бъдеш звяр! Обществото го изисква от теб! България цяла сега тебе гледа!

Постъпи като в „Дуел“ на Вазов! Ти чул ли си за пиеската на дяда Вазова и за самия него? Е, и да не си чул – все тая! Щом носиш сърце юнашко и сърцето ти не трае да гледа Слави, че бесней над непорочното име на Лена Общата – удари по масата и извикай смрадливия Гологлавец на дуел! С шпаги или револвери, с мушкети или аркебузи – ти си змей във всички огнестрелни и хладни оръжия! Също като Кокор Войвода и Генерал Гном! Или като астралния ти близнак Зеля!

Накарай тоя Дълъг мерзавец да бледнее и трепери, да хленчи смирено за пощада! Викни го в градинката пред Маймунарника и там се разберете като Мъже! С едно зверско „хряясссс“ му съкрати дългия език и всичко дълго по него – ако му е останало такова!
Нахакай му го до дръжката – острието! Ръгай, боди, разпаряй, транжирай, обезкостявай, ръфай, яж, плюй! Отвори пробойна колкото пица с кристали в голата му кратуна! Изтръгни подлата му душица и го захвърли да умира трудно!

Както ти умираше на Шипка!

Бъди лев балкански, какъвто винаги си бил на бойното поле! Не лев или евро бе, а лъв, гладен за прясно вражеско месо! Какво ще навираш Дългия в „кошчето на историята“! Та той ще се измъкне оттам! С един бойковски шут го наври надолу с главата в нужника на историята. „С цялата си мъжка сила“ – като Юлиян Вергов! До „втората тръба“ или до следващите избори!

Но защо да се лъжем – може и млад да загинеш! Може пък гологлавият негодник да ти го забие – куршумът! Каквото сабя покаже!

Важното е, че който и от вас двамата да падне – България все ще спечели!

Стига ни тая награда!

Милена Върбанова