01.05.2024

Днешният си анализ на ситуацията в света и у нас ще започна с припомнянето, че в живота има важни моменти, при които вярната посока е през посочена врата, която в същото време не само, че не отварят пред нас, но още по-здраво я залостват. Нарочно завоалирам силно една библейска истина, която би трябвало да е известна на всеки истински учащ се. Пътят е показан, но вратата е затворена и все по-здраво я затварят.
Какво ще правите?
Мнозина се отказват, съблазняват и вече не вярват, отричат се и се обръщат. Малцина разбират, че трябва да положат усилия, за да пробият вратата, която в крайна сметка ще се отвори, защото е правилната врата, но чакат да видят какво ще направим пред нея. То това е, да се види дали ще познаят вратата и после идва следващата сложност, дали ще се обезсърчат пред затворената врата и дали ще успеят да я преодолеят. Само след този начин идва развитието и никакъв друг начин няма.
Хората чакат лесното, бързото, на готово да им е, което няма как да стане!
И много обичат някой друг да им свърши работата, ама те да ядат плодовете!

Снощи тук ми писаха, че съм била обещавала да се оправят нещата, а те не се оправяли. Първо, аз тук никому лично нищо не обещавам, а пиша моите възгледи, мнения и разбирания.
Второ, точно това се случва – хората чакат някой друг да им свърши работата.

Проведените избори показаха десетки прогресивни процеси!

Ама човек трябва да е настроен да мисли, да вижда и да разбира, иначе все ще му се струва, че нищо не се променя и все по-лошо става. Зависи от гледната точка. Това, което е лошо за едни, за други е добро.
Аз пък отново съм разочарована от нивото на публичните обществени фигури, включително във фейсбук, които не могат да напускат отрицателното си разбиране и са излъчватели на отрицателни честоти, като по този начин постоянно снижават българската обществена вибрация, а в същото време чакат нещо добро да се случи. Е как да стане? 🙂

Аз ще ви докажа колко много промени са станали за 1 година и колко дълбоко правилно си върви процесът пред затворената правилна врата. Разбира се с уговорката, че мнозина си имат съвсем други врати! Аз говоря за моята врата, за която съм призвана да говоря тук.

1. Разби се на пух и прах обществената нарочна заблуда, че ПППП спасявали България от ГЕРБ.
Ето колко я спаси, ГЕРБ печелят тези избори и ще правят кабинет с ….ПППП!
Защо е необходимо обществото да минава през очевидни трънаци, не знам, не разбирам, заболяла ме е устата да говоря по този въпрос.

2. Разби се на пух и прах и друга обществена заблуда, че Слави Трифонов е политик и неговата партия е нещо.
Година и малко по-късно той и партията му вече са история. Но с уговорката, че ИТН са ОТГОВОРНИТЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ПОРОЧНОТО САМОУБИЙСТВЕНО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ.
Те са също отговорни за връщането на ГЕРБ на власт.

3. Избирателната активност продължава да расте в отрицателен ред. Това е отлична новина, която показва състоянието на България и отношението на българите към световната политика, която се интерпретира у нас чрез 30 годишния политически елит.
Похвално е да видим как от 99% избирателна активност, българите искат да отидат в другата крайност преди да се балансират. Прави ли са?
Прави са.

4. Възраждане си удвоиха резултата само за десет месеца, което е фамозен парламентарен успех за партия с почти пълна липса на хора, кадри и лица, при черната антикампания и борбите вътре в нея.
Възраждане по този показател са най-прогресирашата политическа сила в целия преход в съотношението време/резултат.
Извън парламента остават противниците на Костадинов, което също е предмет на задълбочен анализ.

5. Традиционните партии се движат по ръба на политическото оцеляване. При тях предстоят големи промени. За тях гласува само твърдия партиен и корпоративен електорат. Да, в парламента са, но обществената им тежест е нищожна. Да, агонията тук продължава с пълна сила.

6. За година и половина стана ясно, че повечето обществени политически формирования, които се финансират от НПО, не могат да виреят политически в България извън финансираните от външни сили оранжерии. Такива формации нямат бъдеще.

7. България няма да прокопса с машинното гласуване. То е отречено във всички големи демокрации, чудно защо у нас не правим какво правят всички?
Фалшификациите достигнаха небето!
Именно през машините, които се контролират от едни и същи хора, работили за всички партии по списък, включително преди за ГЕРБ, а сега за ПППП, на днешните избори ДБ изобщо присъстват в парламента.
Чрез машинното гласуване фактически в България мафията се размножи, а Румен Радев фактически ни превърна в президентска република.

8. Журналистическата безсмисленост достигна отрицателни нива и това допълнително разкрива цялата несъстоятелност на системата, която ЕС и НАТО налагат в България. Медийната тоталитарна диктатура има обратен ефект.

9. За пореден път се вижда реалното обществено значение на сегашната евро-атлантическа върхушка. Тя има електорална тежест около 20% от обществото и не мърда оттам! Независимо от парите, които им наливат, от зловещото промиване на мозъците, от страховития натиск върху обществото, то не помръдна в процентите българи, които се продадоха и предадоха на евро-атлантическите ценности. Този процент в България ТВЪРДО Е ОКОЛО 25% И НИТО ГРАМ ПОВЕЧЕ 15 ГОДИНИ СЛЕД ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО.

Сега какво престои?
Според мен предстои най-важното, което може и трябва да се случи сега. Колаборацията на Киро и Бойко под погледа на Радев.
Ще продължи с пълна сила разкриването на зловредните сили, които тровят България. Ще продължи политиката на грозен натиск над инакомислещите, което също е добре, за да се види кои са истинските врагове на България.

Икономическата криза, ако се управлява от тези, ще оттекне дълбоко в живота ни, пригответе се за най-лоши възможни варианти. Щом толкова искат да минем през още страдания, ще минем. ГЕРБ заедно с ППП и БСП ще продължат да продават и предават България. Но вече ЗАЕДНО. Което е целта на задачата, белким се усетят някои.

Ситуацията в момента повтаря напълно миналогодишната. Но това е за заблуда и ще видите колко още хора ще се заблудят, че процесите в света и у нас са си константа. Истината е, че изключително големи промени станаха, стават и ще станат още до края на тази година и през следващата в ускорени темпове. Но вратата ще остане затворена за всички, които се отказват, лесно се отричат и отчайват и които не вярват.
Не вярвайте!
Ваша работа, всичко, което съм обяснявала през годините, вече се случва. И го живеем.

Анастасия Гешева