17.05.2024

Анастасия Гешева

Какво се случва в Газа не е ясно. Има убити журналисти, повечето световни организации съобщават, че нямат връзка със своите служители. Към момента мащабизиране на войната няма, но са на ръба. Израел използва бомби с бял фосфор, забранени от международните правила. След приемането на резолюцията на ООН за незабавно спиране на огъня, която снощи публикувах, не настъпи нищо подобно. Израел се държи и на бойното поле и в международното дипломатическо поле страшно агресивно, не търпи никакви възражения и изглежда, че никакъв разум там не действа. Заместник външният министър осъди света, че гласува за спиране на войната!!! Шокът в Близкия Изток е много голям! Нито една държава не желае война. Към момента нито една държава не е прекъснала дипломатически отношения с Израел. Нещо повече, Египет започна да сваля йеменските дронове над Израел с обяснението, че те са заплаха за целия Синайски полуостров. Това е открито изявление на Египет, че няма да се включи в конфликта на страната на палестинците. Русия мълчи. Иран прави единственото, което може да направи, заплашва Израел и САЩ. Намерих сведения, че тази нощ е имало сблъсъци между Хизбула и Израел, но не мога да потвърдя. В столиците и големите градове на ислямския свят е много напрегнато, демонстрации, нападения над американски магазини и посолства на Израел. Огромен антивоенен митинг на евреи, които са против войната в Газа, се случи на гара в Ню Йорк. Засега е това.

Борбата е безмилостно жестока! За втори път ГЕРБ имат уникалната възможност да измият част от греховете си като помогнат на България да се отърве от изключително опасната ОПГ ПП. Много ми е трудно да повярвам, че го казвам, но това е истината. Да разчитаме на едната мафия да ни спаси от друга мафия, това е почти невъзможно за издържане. Но за съжаление е реалността ни. Няма думи! Тези дни, като разсъждавах за ПростоВаско-то, член на хайтех роботизирания отряд на световната ултрадиктатура, чиито корени са дълбоко в комунистическата партия, си помислих, че превземането на България от глобалистите е започнало почти 10-15 години преди 1989 и е станало чрез предателството на част от комунистическата върхушка, които за долари, кока кола и дънки предадоха България на американците. Това ще се изследва, ще се разкрие ролята на всеки в БКП, на кого е служил.

Който гласува с машина в София, значи е съучастник в измама в особено големи размери, съучаства на престъпници, разкрити от националната ни разузнавателна служба, съучастник в подмяна на живота. И такъв човек няма право да претендира за последствията, които ще донесе неговия акт. Да ти сложат пред очите зловредието и ти въпреки това да го извършиш, това няма оправдание. Да се знае! Не знам дали решението на ОИК-София е законно, но знам, че е абсолютно неморално и недобро.

Анастасия Гешева