08.09.2024

Представителите на ГЕРБ в София сме заявявали многократно в публични позиции, че мнозинството в Столичния общински съвет (СОС) е отговорност само и единствено на коалицията, „спечелила“ изборите и на кмета Васил Терзиев!

Това се казва в позиция на ГЕРБ-София, разпратена до медиите.

„Групата на ГЕРБ-СДС в СОС заявява категорично, че не участва нито в „сглобки“, нито в „заварки“ с хора, чиято победа в момента е обект на разследване и проверка от страна на институциите!“, пише още в позицията.

Припомняме, че в неделя председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе събрание на партийната структура в София, за да запознае лично народните представители, общинските съветници и ръководителите на райони в столицата с политическата ситуация, свързана с блокажа на Столичния общински съвет.

Борисов коментира с присъстващите решенията, които предстои да бъдат предприети както в София, така и на национално ниво. На срещата присъстваха дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и областният координатор на ГЕРБ в София Даниела Райчева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ГЕРБ е партията, която хората свързват с работа и отговорност. Видно е, че в момента има нужда от план за спасение на София“, коментираха присъстващите по повод хаоса в управлението на столицата в последните три месеца.

https://epicenter.bg/