09.05.2024

Анастасия Гешева

На практика Възраждане и Костадин демонстрират моделът, който практикува Корнелия в БСП, с който разруши отвътре 130 годишна партия, която преди 25 – 30 години вземаше 2 280 000 гласа и имаше над 50% влияние в парламента. И така, моделът е, много говориш, че си опозиция, но всъщност реално спъваш всички опозиционни дейности и събития, като по този начин затулваш мафията от народа. Тоест, народът, гледайки на теб като на опозиция, не вижда какво прави властта всъщност.

Така наречената позиция пък никога не настъпва истинските граници на властимащите, саботира всички необходими и възможни реакции срещу тях, създавайки огромна публично обществена пушилка без реално съдържание и никога не допуска да се изявяват наистина сериозни лидери.

Главна задача на контролираната опозиция е да пречи на качествените хора да излизат на повърхността, за да не застрашат както „опозицията,“, така и мафията. Това е моделът, по който работи БСП Корнела и за да се канализира народната енергия беше допуснат още един контрагент, Възраждане, със същите функции и цели. Разбира се подобен модел изпълнява и ИТН. Истина е, че Възраждане осигуриха политически параван за ПП, правейки се, че се борят с Бойко, Мойко и американското посолство. И забележете, моментално след като се видя, че Възраждане не спечели нито един кмет на важно място и с действията си осигури победите на ПП и ДБ в София, Варна и други градове,

Костадин поиска оставка на правителството чрез внасяне на вот на недоверие. Именно този ход ме светна какво става, защото си спомних колко много вотове на недоверие внасяше БСП Корнела през всичките години на трите Бойкови правителства. Ти да си имал шанс и реална възможност да бутнеш и ПП и ГЕРБ по места, да не си мръднал пръст за това и да искаш след това, СЛЕД КАТО ИЗБОРИТЕ СА МИНАЛИ, вот на недоверие, означава само едно – ТИ СИ КОНТРОЛИРАНА ОПОЗИЦИЯ, КОЯТО Е СЛОЖЕНА ТАМ, ЗА ДА НЕ ПРАВИ НИЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА ЗАСТРАШИ ВЛАСТТА.

Същото се отнася и до референдума за еврото. И аз съм съгласна с някои социолози, че това поведение на Възраждане е кардинална политическа грешка, която ги превръща в изгорял бушон, лимонка, която да гърми при нужда. Защото очевидно е, че българският народ не припозна Възраждане като спасение. Защо ли? 🙂

Анастасия Гешева