27.04.2024

„Гладуваща“ Русия ! Снимки от селски супермаркет в Рязанска област, разгледайте ги внимателно!

Спряхме в един от двата супермаркета в село в района на Рязан, напълнихме една количка с планина от деликатеси, включително червена риба, избрани местни зеленчуци, месо, алкохол и т.н. Дори не похарчихме сто евро.

Пускам снимки от селския супермаркет. Почти всички млечни и месни продукти са от местни фабрики и ферми. Има милион разновидности на сирена, печива и готови храни, просто да умрете!

Защо руските жени изобщо готвят? Наминах от работа, взех готови салати, пайове, рулца с месо и спестих време и мъжът ми е доволен. Ето до какво докараха държавата животворните санкции!

За тези, които не знаят, 1 евро ~ 100 RUB. Цените са видими. И така, снимките са от село Кирици, Рязанска област.

Това е малък супермаркет в руската провинция.

Една от моите черногорски приятелки, която живее в Германия, попита гладувате ли там?

– Защо?

– Нали има санкции? Изпратих й снимки от супермаркети с етикети с цени. А когато разбрала, че в Русия бензинът струва 0,5 евро, на приятелката и прилошало! Не можех да повярвам!

Да, аз самата не можех да повярвам на очите си, гледайки етикетите с цените и рафтовете и витрините, отрупани с продукти.

Цените са 30-50% или дори няколко пъти по-евтини, отколкото в Черна гора (а някога беше точно обратното).

Асортиментът на Mix Markta, където нашето семейство плаща сто евро за една скромна опаковка, беше продаден само за няколко стотинки. И водка, дръжте ме, „Руски стандарт“ за 5 евро и буркани с червен хайвер за 6 евро!

Само не ми говорете за заплати. Средната заплата в Русия официално е 400-600 евро. Моите братовчеди и брат живеят в Москва и Воронеж, които далеч не са милионери и са предимно на заплати.

Не са пияници, не са наркомани, всички работят и не се оплакват от живота. Племенниците са на почивка – или на Малдивите, или в Япония. Всеки има коли, къщи, апартаменти.

Въпреки че пенсиите в Русия, разбира се, са малки, но пенсионерите ползват много намаления и привилегии.

 

 

Giulia Montenegro

Facebook