18.05.2024

Всъщност в последно време колизията на ценности идва точно от налаганите ни глобалистки ценности и теории. Светът бил голямо село, нямало граници, националността, вярата, държавата нямали никакво значение. Егоизмът на малките неща, личните права над всичко, без значение какво засягат…..

Глобализмът се опитва да превърне човечеството в хомогенна сива маса. Лесно управляваема, разбира се. Но нещо не се получава.

За мен нацията е важна. Нация не е мръсна дума. Бог, Родина, семейство, това са моите ценности. И поставям България над всички останали ценности на света. Да, съчувствие, толерантност, добрина, помощ, всичко това мога да дам, но границата е там, където са интересите на България и народа ни. Толерантността понякога убива. Съчувствието трябва да е първо към близките и сънародниците. Добрината и помощта първо към своите, а после към чуждите.

Глобализмът е в криза. Вече се вижда как светът се променя. А ние се лутаме и не знаем към кой път да поемем. Част от българите искат да са граждани на света, да пътуват свободно навсякъде, да могат да работят и живеят в чужбина. Други искат да помним и зачитаме българското, да не ни се налагат чужди ценности и традиции, българите да учат, живеят и работят в България. Децата ни да знаят българските традиции и „Аз съм българче“, а не да празнуват Хелоуин. Между тези два свята почти няма допирни точки. Всеки отрича другия. Аз моят избор съм го направила – България. Българският народ преди всички останали. Родината ми над всичко. Вяра в Бог, в семейството, в ценностите на българите. Зачитане на традициите. Бъдеще за българите. Защото хан Аспарух е дошъл по тези земи и е създал ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ. Не на филанкишиите и финикийците! Не на някакви евроатлантици. НА БЪЛГАРИТЕ! Защото кръвта вода не става!

Елена Гунчева-Гривова