17.05.2024
Гражданинът Иван Гешев поведе война с партиите.
Обяви „Граждански блок“, поиска промяна в Конституцията – граждани и граждански движения да участват в изборите наравно с партиите. Поиска смесена мажоритарна и пропорционална избирателна система (ключово за мен!).
.
„Днес всички партии са недемократични. Те преследват целите на собствениците си, защото вече не са партии, а търговски фирми, чиято единствена цел е да крадат народните пари“, обяви Гешев.
Той ще участва на следващите избори с изцяло граждански листи, от непартийци. До него застават над 30 НПО-та, като амбицията му е да обхване в мрежа стотици граждански организации от цялата страна.
.
Амбициозно, идеалистично, просветителско, консервативно. Има нужда от подобна платформа – алтернатива на порочния и напълно изконсумиран партиен модел на „системните“ ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ, Възраждане, БСП…Има нужда от автентичен патриотизъм, евроскептицизъм, еманципация от посолстваТА.
.
P.S. И да, понеже приятел ме е питал – Гешев повежда поход срещу джендъра и безумните поправки на ЕС относно термините „майка“ и „баща“ и замяната им с полово неутрални категории…
.
Недялко Недялков