05.05.2024

Анастасия Гешева

За 7 часа материалът на Тъкър само в Туитър има 55 милиона гледания. Междувременно се случиха някои неща, които показват глобалната рисунка. Около интервюто, по-късно ще обясня защо то е епохално, въпреки, че няма нито една нова информация, която излезе от устата на Владимир Путин.

Ще се опитам да направя тази оценка ясна в интервюто, което на мен ми предстои да дам днес за Рационална съпротива на Мартин Петрушев. Да видим сега събитията около интервюто в Кремъл. Няколко часа преди излъчването му Путин е говорил по телефона със Си Дзинпин. Сред официалностите е потвърдена позицията на двете държави гръб в гръб. Пълна подкрепа една за друга срещу предизвикателствата. Което означава пълна военна, тактическа, стратегическа, технологична и разузнавателна подкрепа по темите Тайван и Украйна. Плюс това Путин и Си обсъдили Близкия Изток, което изглежда като ръководители на детска градина да обсъдят игрите и заниманията на децата и това не е метафора, а реалността.

Повтарям, това е реалността! Русия и Китай наблюдават всичко в Близкия Изток и държат всички процеси там под контрол. Друго нещо, което прави силно впечатление при информацията за този разговор е пожеланието на Си към Путин за успех на изборите за президент. Което пък означава съдействие на Китай в хибридната война за Путин и обезпечаване успеха му. А пък за разкош, за контраст, след като интервюто тръгна в ефира, Байдън свика пресконференция, на която се оправдава за секретните документи, намери в гаража му.

И по време на тази пресконференция каза, че Ал-Сиси е президент на Мексико, вместо на Египет. Та ето това правиха НОВИТЕ ТРИМА ГОЛЕМИ тази нощ. 😁 Английският крал си гледа простатата, а Путин закова Великобритания в ъгъла с официалното изявление пред цял свят, че Борис Джонсън лично е прекратил преговорите на Украйна с Русия през март 2022 година и така показа на света кого да търсят за 500 000 жертви сред населението на Украйна.

Анастасия Гешева