24.04.2024

Община Своге е на прага на хуманитарна криза, след като река Искрецка изчезна и чешмите пресъхнаха. Да, това най-вероятно е природно бедствие, но мистерията и абсурда се крият в нещо друго. Всякакви институции се хвалят, че са организирали снабдяване на населението с минерална вода и са осигурили водоноски.
Хората обаче очакват да се реши проблема с водоподаването, не да им дават по бутилка или кофа вода. В жегите опасността от зарази и епидемия е повече от реална. Почти никой не споменава негодните, изгнили и амортизирани водопроводи.

Вода няма в десетки други селища.

Трагично е положението и с пътищата – хора в цялата страна блокират пътища, неможещи повече да търпят средновековието като начин на живот.

Русенци са готови да блокират буквално достъпа до града за превозни средства, полудели многогодишния тормоз от тировия трафик.

Борисов тръби драматично от Димитровград, че завод „Неохим“ уволнява служители и може да затвори заради скопия газ. Оказва се, че предприятието е с рекордна печалба, а директорът е активист на ГЕРБ. Лъжат, без да им мигне окото, защото в България това минава за нормално.

Появява се някакъв болшевик на екрана и ни залива с твърдения, че без СССР сме обречени да загинем. Долу Запада, ЕС и НАТО, зове младият адепт на комунизма, с диплома от Бостън, а не от някой руски ВУЗ…

Дъщерята на Гала се пуснала на плажа по бански (?!), където се плажуващи видяли странна татуировка на ръката й. Ах!

Не стига това, ами Даниел Петканов (Лудият репортер), вече свободен след развода, тръгнал отново по жени. Потресаващо! Какво ти безводие в Своге, бе, хора, този идиот е новината!

Кабинетът на Гълъб Донев обаче има Кризисен щаб за газа. Водата, пътищата, хляба, цените – това са дреболии. Важното е да се стигне до разговори с „Газпром“. И Деница Златева да оглави „Булгаргаз“, разбира се, защото е известен експерт по темата. Някои не са злояди…

За да е абсурдът пълен, в Гърция и Испания бушуват грандиозни пожари, Париж потъна във вода след невиждана буря. Тук обаче е 30 градуса, цацата е 15 лева порцията, а прокуратурата спря проверка на Кошлуков за евентуална измама… Щото Куши е чист и… полезен.

Ех, България. Ех, Абсурдистан.

Емил Азар

Накратко – в момента в България има два ясно очертани лагера – от едната страна са директори, чиновници и всякакви тунеядци, а от другата страна са хората, които натрупаха бърз и горчив опит в борбата за оцеляване

pogled.eu