19.09.2024

Засега Русия мълчи какво смята да прави оттук насетне с Украйна. Докато чакаме Путин да огласи следващите стъпки по тази тема, от името на Русия се изказват както винаги западните „капацитети“.

Главният болен мозък на Колективния Западен ЕС, гинеколожката, която управляваше Бундесвера и цяла Европа, каза, че…..Русия е загубила войната в Украйна. Аз тези психиатрични състояния все по-малко ще ги коментирам, хич няма да хабя енергия да ги отразявам. Друг болен мозък, генерал от НАТО, каза, че Източна Европа трябва да се приведе в режим на война, защото Русия идва за нас.

Като цяло информационната атмосфера на Запад по войната в Украйна се установи към момента в тупик между невъзможността да скрият пълния, ама пълния си провал срещу Русия и нови видове хуморески за диванните армии от рода на „Русия загуби“, „Украйна ще бъде приета в ЕС“, „догодина ще продължим“.

Истината е, че тази война завърши с успех на Русия по всички цели, демилитаризацията на Украйна (и на НАТО) е в изключително напреднала фаза. Що се отнася до денацификацията, беше постигнат невероятния успех, според мен непредвиден в началото от Путин, да се разкрие, че Западът по същество е НАЦИСТКИ в този си вид. Санкциите доведоха до безпрецедентен провал на европейската икономика, сравним с загубите по време на Втората световна война. Значи без да е водила война, Европа се намира в следвоенно временна икономическа катастрофална криза. И към нея се прибавя криза на психическото здраве, след като пъпеши като Киро и Асенчо, в ЕС е пълно с този сорт, обясняват, че кризата не е криза, а успех.

Да си унищожиш сам собствената икономика, за да накажеш Русия, е меко казано за психиатрията. А това е политиката на ЕС. Мирен преговорен процес ще има, никой засега не знае какъв точно ще бъде.

Анастасия Гешева