05.05.2024

Вчера в парламента пред комисията ангажирана с проверка на сигнал за обвързаност на някои политически партии с машините и възможността за манипулиране на изборния протест Станислав Цанов беше придружен от експерта по национална сигурност Николай Марков.

Това беше направено според реда за изслушване според който поканения може да вземе със себе си придружител с оглед на разбиране на юридическите изисквания на подобен род изслушвания…

Мотивите за поисканото свикване на комисия , които Николай Марков аргументира са показват едно чудовищно и вероломно отношение на срасналите с властта, политическа и магистратска и изпълнителна мафиотски елементи които могат всякак и по всяко време да ликвидират всеки един гражданин ако той представлява заплаха за тях. Ето и основанията на г-н Николай Марков:

„Същността на казуса Цанов, се състои в едно негово намерение и неговия екип в тесния и широк смисъл на тази дума да се проведат стрес тестове на машините свързани с избирателния процес. За съжаление, това намерение беше по някакъв начин достигнало до г-н Петров.

По нерегламентиран начин, тоест беше пробита системата вътрешната и то чрез използване на високотехнологични цифрови способности, които НЕ МОЖЕ да има един човек нито няколко….Лично аз допускам че има и пробив във СИСТЕМАТА ЗА СИГУРНОСТ. Относно отдела цифрови операции. Говоря това в частност.

Що се отнася до казуса… уверявам всички тук присъстващи от дългогодишния опит, който имам че г-н Цанов, щеше да бъде мъртъв. Вие нямаше да го виждате и нямаше да го чувате, най – малко г-н Божанков щеше да му се дразни.

Казвам го от дългогодишен опит и от това че съм ПРЯК УЧАСТНИК логистично или по ДРУГ начин за това, той все пак да стигне до тук. Способностите на прокуратурата с която проведохме някакви разговори без да подаваме документи, както и с много специални служби, които имат ангажимент към гражданската сигурност, не доведоха до извод, че ще бъде опазен живота му.

Именно заради сложна връзка между някои политически субекти и частно правни лица и организации, които имат освен светъл характер, имат и ПРЕСТЪПЕН характер.

Направихме необходимото и достатъчно, до някъде и противозаконно за да съхраним живота и здравето му, защото аз смятам че има чисти намерения –просто да демонстрира онлайн, че машините могат да се манипулират.

Още повече щеше да се направи със същата такава машина, която щеше да се достави по друг ред. Абсолютно същата машина. И щеше да се покаже публично.

Намерението обаче, беше по някакъв начин детектирано, индикаторите сработиха, започна масово подслушване на телефонни разговори, на срещи и друг тип оперативна информация която се добива единствено и само по силата на закона, който ВИЕ сте приели.

За съжаление обаче, нито едно процесуално действие не беше по силата на този закон. Бяхме подложени на много друг тип репресии и завърши с кулминацията, която вие току що изредихте. Това е всичко. Цялата истина.

Тоест съхраняване на живота на г-н Цанов стана с усилията на частно правни субекти и намесата на някои държавни институти но не официално. Комбинация от тия две действия.

Комбинацията обаче на тия две действия не са правомерни. Те не произлизат от силата на закона, а от това кой кого познава и как се налага да се случват някои неща , което смятам за НЕПРАВИЛНО. И искам да завърша с това, че г-н Цанов, щеше да бъде убит, заради желание да докаже пред всички, че машините не са устойчиво и не са сигурно нещо в избирателния процес.

Благодаря ВИ!“

Цялото изслушване пред комисията в парламента, което продължи повече от 2 часа, можете да изгледате във видеото.

Какви изводи трябва да си направи българският гражданин след като го изгледа?

Най- елементарно казано: ТЪЖНИ!

автор: Поглед.еу