28.03.2024

Елена Гунчева - Гривова

Може да бъде изображение с ‎6 души, изправени хора, на открито и ‎текст, който гласи '‎начало/новини/свят/е8роnа бунт, пожари u безредици в париж след загубата на мароко om франция, 14-годишно момче загина (видео) автор: Tpyg онлайн европа 05:52 15.12.2022 върни ce назад f ושלA‎'‎‎

Чувстват ли се французите щастливи и доволни, че са изпълнили цивилизационния си дълг и са приели бежанци и мигранти в държавата си? Чувстват ли се хуманни, че трябва да свикват с чужди порядки в собствената си държава? Чувстват ли, че са постъпили правилно като гледат какво се случи вчера в Париж? Какво мислят за нарастващата в пъти престъпност? И за това, че вече не знаеш като седнеш да пише кафе, дали някой няма да го вдигне във въздуха?

Европа ритуално се самоуби след безумията на танте Меркел. Векове наред борба с нашествията, и накрая поднасяне на Европа на поднос заради указанията на САЩ. Това поискаха, това получиха.

Проблемът не е в хората. А в това, че за тях толерантността е признак на слабост. Те идват тук с мисия. Идват с различните си обичаи, култура, възпитание. Идват от държави, в които е нормално деца да се учат да стрелят и убиват. Идват от държави, в които е нормално жени да бъдат пребивани с камъни на публични екзекуции, в които за опетняване на семейна чест директно се коли. На такива хора цивилизационен избор не им трябва. Това е тяхната цивилизация. И нашата няма да я приемат.

Докато не се осъзнаем, това ще продължава. Вода и олио не могат да се смесват в хомогенна течност. Излишната толерастия убива. И това е ЕС и Шенген, които толкова превъзнасяме. Може би искаме утре това да се повтори в София!?!

Елена Гунчева-Гривова