07.05.2024

Румяна Ченалова

В определени среди се обсъжда изготвен преди няколко месеца доклад по поръчка на Държавния департамент на САЩ на базата на анализ на ЦРУ.

Докладът съдържа намерения и цели на САЩ спрямо Русия, Украйна, Прибалтийските държави, както и България.

  1. Украйна трябва да бъде срината – инфраструктура, армия, промишленост. Цели се обезлюдяване – чрез жертви от двете страни и емиграция.
  2. Прибалтика – също.
  3. България – стъпките – унищожаване на българската армия като въоръжение и комплекс. Предвижда се пълен срив на икономиката в близките година и половина, както и задължаване с над 2 млрд долара по линия на АЕЦ Козлодуй. Съкращаване с 2/3 на енергийните ни комплекси с твърди горива.Ликвидиране на Нефтохим.

Политика на изгорената земя.

В доклада е посочено, че след 2 години се очаква България, както и прибалтийските държави да бъдат в руската сфера на влияние, поради което тези държави трябва да бъдат сринати икономически, инфраструктурно, енергийно, военно, което ще отслаби Русия, която ще бъде ангажирана с възстановяването им, както и на Украйна.

За Румъния е посочено, че води консервативна политика на дистанциране от американското влияние, като изгражда самостоятелно военна промишленост, отказала е да сключи договори за доставка на F 35 и танкове Ейбрамс, разработва съвместно с Швеция собствени авиационни продукти.

В доклада се предвижда, че до 2025г. руското влияние в Румъния и Полша ще бъде 60%, в Германия – 50%, а Европа ще е с проевразийска ориентация.

Докладът съдържа стратегически намерения за насърчаване на турските апетити към България и подкрепа за сепаратистки движения в Родопите. Разкъсване на Балканските държави и пълно икономическо и военно унищожение.

Доставката на платените F- ки не е сигурна / както отказаха на Турция, вкл да върнат платената сума/

Главната цел е Русия – пирова победа в конфликта с Украйна и в последствие ангажирането и с възстановяване на изпепелените държави, в т.ч. България , в които руското влияние не може да бъде намалено и което да доведе до отслабване на самата Русия.

………..

Източникът на информацията не посочвам по понятни причини, но имам пълно доверие в сигурността на информацията.

Процесът, описан по- горе вече е факт. Евроатлантическото ни антибългарско правителство работи по целите.

П.П. Хубавата новина е, че започва процес на връщане на българите в България.

Румяна Ченалова