20.04.2024

Европа губи един трилион долара, съобщи Bloomberg,като премълча виновниците от ЕК,ЕС и останалите последователи на щатските си началници.

Заради енергийната криза европейските страни са загубили почти един трилион долара, съобщава Bloomberg, позовавайки се на оценки на свои експерти.

„Приблизително 1 трилион долара … представлява нетният резултат от по-скъпата енергия за потребителите и бизнеса, някои от които … са компенсирани от пакети за помощ“, се казва в изявление на агенцията.

Според Bloomberg най-страшната криза от десетилетия едва започва. Експертите на агенцията прогнозират, че напрегнатата ситуация на енергийния пазар ще продължи до 2026 г., докато евентуално започнат новите „хипотетични доставки“ на гориво от Катар и САЩ,без дори да прогнозират цените.
Това означава, че няма да има намаление на цените.

Като потвърждение идват новините за германската енергийна компания Uniper,която или фалира или ще бъде национализирана.

Шефът на Uniper Клаус-Дитер Мобах поиска от акционерите на днешната среща да одобрят планираната от Берлин спасителна програма от над 50 милиарда евро, като предупреди, че в противен случай компанията ще трябва да обмисли подаване на молба за фалит.

Алтернативата е реална национализация от Германия,която се иска да бъде подкрепена.

Загубата на Uniper от 40 милиарда евро е „най-добрият“ резултат в историята на Германия!

Йордан Халачев