28.04.2024

Многократно съм напомняла, че България е една от най-старите европейски държави, запазила името си повече от тринадесет века. България е допринесла много за европейската цивилизация, включително с това, че заради нейната съпротива османците не са превзели набързо Виена и Париж. Та, когато някой много ни обяснява за европейски път на България и как трябвало да станем европейска държава, да вземе да си припомни елементарни факти от историята.

Днес, Европа се е превърнала в уродлива химера, която е вредна за народите, живеещи в нея. Променил се е етническият състав, културните ценности, деградацията на цивилизацията е толкова явна, че дори в Европейския Парламент обръщат внимание на това.

Танте Меркел пусна милиони бежанци с чужда култура, религия и навици в Европа. Вместо да станат работна ръка, тези хора станаха хомот на гърба на държавите, които са ги приели. Изискванията към домакините минаха всякакви граници на наглостта. Европа полека променя своя облик. Джамии има навсякъде – без битки, без доблестни рицари, които да защитават християнската вяра, без държавници, които да се противопоставят на безумието.

Европа губи населението си. Насърчаването на либерастията и различните доведе вместо до стабилни семейства и деца, отгледани с любов, до прайдове, смяна на пола на малолетни деца и разврат. Всеки, който се обяви против това безумие, е наричан путинофил, деградирал елемент и т.н. и всички се нахвърлят върху него.

В ЕС бюрокрацията е достигнала размери почти като в България. За които, естествено, плащаме ние. Я се опитайте да си припомните нещо полезно, което да е свършил Европейския Парламент или Европейската Комисия последните години?

Европа и европейците работят и се лишават от удобства, за да се плаща за военни помощи за Украйна, да се издържат бежанците от Сирия, Афганистан, Украйна и други. Енергетиката се превърна в доходоносен бизнес за малцината управляващи, докато енергийният глад се засилва. А без енергия, цивилизация не може да се развива и да върви напред.

В тази Европа ли искаме да останем? Не казвам – да отидем, защото вече сме си в Европа. Но в този съюз ли искаме да приключи славната ни история?

И проблемът не са само политиците. А и всички тези, които поставят комфорта си например да ходят на море в Гърция и да не чакат за визи и по летищата, преди интересите на България и народа си. Защото има една класа в България, за която европейските ценности са в сенчестата икономика, мутрите, певачките, чалгата, пачките, Дубай и Малдивите. И са готови да прегазят народа си, за да продължат удобството си.

Това не е моята Европа. Моята Европа е на християнските ценности, на западната цивилизация. Моята Европа чете Пушкин и Лермонтов и не ги отрича, защото са руснаци. Моята Европа харесва Моцарт и Брамс и Бийтълс, а не гето-музиката от гетата на САЩ. В моята Европа семейството е висша ценности. И ако тази Европа, която е в момента, не е моя, то България трябва да поеме по собствен път. А не да върви по чуждите пътища, докато стигне до пропастта.

Елена Гунчева-Гривова