19.05.2024

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'борел: повече от 17 градуса в дома e престъпление срещу ценностите на EC Ao: Ekcnpec 3503 074 автор: exxpress.at. следвайте "гласове" в телеграм санкции срещу русия, енергийна криза, инфлация. студената зима точно зад ъгъла. за главния дипломат на EC жозен борел (75 г.) тя не може да бъде достатъчно студена. сега моментът да докажем, че сме готови да умрем за идеалите на демокрацията. съобщава ce също, че борел нарекъл температурата в апартаментите om над 17'

За пореден път днес установих рЕзко разминаване на моите ценности с европейските. Някъде около 10 градуса поне! За главния дипломат на ЕП – Борел, температура над 17 градуса през зимата била престъпление срещу европейските ценности. И тук аз незабавно и категорично се разделям с остатъците от европейски ценности, които имам. Явно Борел иска да му е много студено, ама много. НЕма лошо. Да ходи да се бие в Русия, там ще получи еуфория от затвърждаването на европейските ценности при минусови температури. Хем ще бори злите рашки, хем ще посинява от ценности.

Призивът – хубаво! Да кажем, че е вярно. Но си задавам някои логични въпроси – колко градуса е в кабинета на същия тоя Борел? И ако е над 17, защо не го съдят за престъпление срещу ценностите на Европейския съюз. Поне една оставка може да му спретнат. Или колко градуса е в залата на Европейски парламент? Като ги гледам с какви ефирни дрешки са, или са свръхчовеци, или температурата е престъпна!

Споделих размислите на Борел с котката си, която се е навряла под радиатора, а косъмчетата на опашката й вече са се опърлили от топлото. Възмутеният й поглед се съчета с опит да ми препикае компютъра, на който бях отворила статията. Не й се карах, разбираема е реакцията.

Но се замислих за моето отношение към европейските ценности и установих, че имам голямо желание да ги изпратя на поляна с глухарчета – да си духат, да си духат, да си духат, докато стигнат непрестъпна температура!

Елена Гунчева-Гривова