13.05.2024

Анастасия Гешева

Мисля, че достигнахме моментът, в който ще се обяви някаква форма на примирие/замразяване/разгаряне на войната в Украйна. Военното командване на Украйна е под командването на НАТО(тоест САЩ), а разузнаването е под командването на Англия. Търсят решения какво да правят, за да продължат войната, тя им е необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

Както винаги НАТО има 2 варианта – или вкарва нови народи във войната или влиза в директна война с Русия. И в двата случая ще загуби, но цената ще е катастрофална. Виждам, че от една страна копнеят да вкарат източна Европа да се бие за Украйна. Обаче от друга страна не им стиска. Да, това е точното определение, страх ги е.

Единствената причина, поради която Западът все още нещо съществува, е че на власт в Русия е Путин, а не друг. Стремежът на глобалистите да запазят световното си господство ги поставя в изключително сложна ситуация, защото виждаме, че кризите на доверие и отказ от подчинение вече лавинообразно растат и ефектът на доминото е пуснат. НАТО, нито САЩ и Англия, не могат да водят няколко войни на различни континенти, това е заблуда. Нещо повече.

В САЩ има изключително дълбоко движение вътре против глобалистите, което е толкова назряло, че предстои някаква форма на взривяване на реда, възможна е и гражданска война. Тоест, и отвътре и отвън сглобките на либерал-глобалистите са поставени под натиск и напрежение, на което няма да могат да издържат. За Англия това не важи. Тя е без опозиция вътре. Алтернатива за Англия не съществува. Другите държави в ЕС са в насипно вътрешно състояние, едвам някои все още си подават носовете над водата, но идващият есенно зимен сезон ще потопи всички икономики в ЕС и много се надявам най-после да се признае катастрофалното влияние на този съюз върху живота и здравето на хората в него. Освен всичко това има още един глобално мащабен фактор за бърза и необратима трансформация на световния ред. Става дума за идващи избори в ключовите държави и не само в тях.

Предстоят избори за президент в Русия, Украйна и САЩ. А също и парламентарни и местни избори в много ключови точки като Турция, Франция и не на последно място България. Без всяко съмнение всякакви избори в тази и следващата година ще имат историческо значение и мащабно ще разтърсят държавите и света. Около провеждането им ще се разразят невиждани конфликти, включително у нас. Защото това вече са ДИРЕКТНИ избори не за политическите субекти, а за пътя в доброто и злото. Политиката никога не е била толкова ясно дефинираща изконните корени на живота, колкото в настоящите времена. Или си за/с градивното и съзидателното или си за/с разрушителното и деградацията.

Няма нито средно положение, нито нюанси, нито център, нито нищо. Това ще представляват изборите в следващата година, две, три.

Уморяват ме сравненията на сегашните малоумници и тяхната психопатологична дисфункция с комунистите. Разбирам, че много хора се събудиха и с огромна изненада откриха, че любимите им „демократи“ и господа им Костов се оказаха обикновени шарлатани и малоумници. Разбирам също, че нещата сега толкова много приличат на онова преди 10 ноември, че то просто сравнението идва от само себе си.

Разбирам също, че в спасението си от феноменалната болка да осъзнаеш, че в СДС и Костов си се излъгал жестоко, се стараеш да намериш сламки, с които да се спасиш от пропадането в себе си. Но трябва да има справедливост. Първо, комунистите, които аз помня, не бяха грам толкова луди и обезумели наивисти като тези днес. Второ, тогава се вършеха наистина смислени и градивни неща в икономиката, социума и културата. Тоя сега са тотално изперкали лумпени. И трето, но най-важно. Нито онези в 80-те бяха комунисти по душа, нито тези сега са демократи. Докато не се осъзнаят тънките нюанси във вибрацията на всички неща, а те са съвсем конкретни, осъзнаването все още е далеч.

Анастасия Гешева