24.09.2024

„Да мразиш земеделците, защото имали бентлита, е същото, като да мразиш лекарите, защото много от тях също имат бентлита.

Както добре знаем – не можем ни без едните, ни без другите.

Освен това – малко земеделски производители, както и малко доктори карат скъпи коли!

Този, който си мисли, че „като ядем вносни плодове и зеленчуци няма проблем да ядем и хляб от вносни жито“, вероятно си мисли, чекато се разболее има лекари в Европа, в САЩ, в Тайланд, в Китай. Значи избор има, нали?

Както си ядем вносното жито, та онези с бенлитата да изпукат от глад – така един ден ще ни кажат, че земята, по която стъпваме не е нашата земя.Някой я е купил, защото на нас не ни е нужна – освен на нея да „сеем“ соларни панели, ама там „зърното „скъпо, та не е за всеки джоб. В същия констекст не ни трябват ТЕЦ-ове, АЕЦ-ве-и съседите могат да ни „услужат“ с ток. Май и нефтопреработвателна рафинерия не ни е нужна – тя пък, мискинката, работи с руски нефт! Какво толкова – съседите ще ни „услужат“!

Ами, то така, като се замисля – ако на нас не ни трябва земя, да я сеем с жито и да садим зеленчуци и овошки на нея ние пък за какво сме ѝ нужни?Армия не храним, дето се казва – много не ни е нужно – колкото на някакви мишки… ама тях хората много не ги обичат. Защо ли? Фейсбукът ни се оре, ни се сее! И едни, които искат да орат и сеят, да садят и култучат ТАЗИ ЗЕМЯ, надали дълго ще ни изтърпят на нея.“

Донка Стоянова