18.04.2024

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'April звезди видеото готово, благодаря ви, че ce отзовахте! единствената промяна e въведението от пасков, вместо OT цончо, тъй като цончо не ce чувства добре. KB коце възраждане пасков????? звезди, ако знаех, че Ha идеята. 14:49 така, нямаше да ce съглася 15:03 звезди не очаквах да e проблем, явно ce знам. ще го изтрием и ще го обработим без пасков, ще започне с мен. 15:10 случило нещо, което не'

Един хвърчащ в облаците партиен секретар отново се изказва неподготвен, та да задам отново моите въпроси:

– След като сте обещали 2017 да не вземате субсидията, защо сте я взели? И моля, без призиви за разбиране защо сте я дарили на кого ли не. Няма нищо лошо в субсидията, лоша е грозната лъжа към избирателите, които са гласували за вас. След 2017 съвсем съвестно си прибирате не само субсидията, но и безотчетните пари на депутатите си.

– Секретарят заяви, че проверката била минала и прокуратурата не намерила данни за присвояване на субсидията. Факт. Само където мога да попитам дали издаването на учебника на Костадинов е пряка политическа дейност, още повече, че същият е за деца от 1-4 клас. Раздаването на учебници за деца е благородна дейност, стига да не се ползва за политически дивиденти. Защо учебници за деца се раздават по време на предизборни кампании и на партийни събрания?!

– Разбрахме, че Възраждане е голям дарител и издател. Как това е политическа дейност, аз не разбирам. Тук съвсем близко стигнахте Ицо Хазарта, който също, незнаейки какво да прави в Народното събрание, просто даряваше заплатата.

– Лично от секретарят съм чувала изявления, че с ГЕРБ могат да се разберат, а избирателите щели да го преживеят.

– По 42 000 лева на месец безотчетни пари се харчат само по решение на един единствен човек. Вместо да се ползват за политическа дейност. Може да е законно, но моят въпрос е дали е морално и разумно, защото партията не е издателство и не е благотворителна организация.

– Костадинов многократно заявяваше, че парите от безотчетните са за изборите и не се пипат. Изведнъж се оказа, че от тях са правени дарения и са издавани учебници. Някой лъже. Не за първи път.

– Има 1 милион причини да не подкрепям повече Възраждане. Първата се казва: фашизъм, а последната – егото на Костадинов. Да ме обвиняват хора, които са нечисти в помислите си и за разлика от мен, доста пари са усвоили, е меко казано, нагло. Да попитам и за членския внос – членски карти се издават много късно, месеци и дори години след приемането на членовете. Няма фиксиран членски внос /поне не ми беше съобщено за такъв/, като на събрания се събират доста повече пари, защото хората дават над посочените 10 лева на месец. Един от проблемите в пловдивската организация беше, че няма никаква отчетност за това къде отиват парите и кой ги харчи.

Само хора, които са продажни, могат да мислят, че всички са като тях и да съдят другите по това как те биха направили. Моята позиция я заявих. Отговори на въпросите не получих, а само обвинения. Което показва, че някой не иска да отговори на въпросите, защото са неудобни. За политическите фантасмагории, че няма да се коалират с никого /заради субсидията, естествено/ и че ще са първа политическа сила, дори няма да коментирам. А лицемерието скоро ще се разбере.

Впрочем лицемерието включва доста неща. Включително отношението към д-р Пасков, който много помогна на Възраждане, но някак с е неудобен за показване. Многократно Костадинов е казвал, че е добре, че не е влязъл в парламента. Само споменавам. Лицемерието е грозно. И този път маските ще ги смъкна!

Елена Гунчева