25.04.2024

Анастасия Гешева

Мисля, че от юли започва бавно процес на обрат в геополитиката, включително в информационната геополитика и война, по отношение на Русия, Украйна и всички други теми, които съставляват днес световния процес. Обратът е свързан с реални политически събития, но и с промяна посоката на задаваните ветрове от централите на ДД. Всички хора, които захранват своето разбиране за ситуациите от официалните медии и съответната там пропаганда, много бързо изпадат и все повече ще изпадат в информационно затъмнение и буквално несъществуващи реалности, като това означава, че няма нужда от прибори за добавени реалности, те са в главите на хората или по-точно в липсата у хората на знание и умение, липса на светлина.

Войната в Украйна трябва вече да разделя на две части.

1. Имаме фактическите военни действия и постижения на фронта в Източна Украйна, които са засекретени информационно и от двете страни. Там има брутална цензура и от руска и от украинска страна. Не знам какво става точно, освен официалните сводки на двете военни министерства. Всички други източници са ненадеждни.

2. Имаме медийна представа за войната в Украйна и именно тя е това, което светът преживява. Там, на тази плоскост, се случват главните геополитически събития, които формират обществените нагласи, включително на висше политическо ниво.
1 и 2 са напълно различни неща.

Въз основа на това уточнение, продължавам анализа си, че поради съответните постижения на Русия в Източна Украйна по точка 1, започва мащабно преразпределяне на реалността в точка 2.
Въпреки безпрецедентната инвазия на Колективния Запад към Русия чрез предоставяне оръжие на Украйна и чрез икономически санкции, резултатите са много недобри за Запада. Получи се точно обратния ефект, като тук подчертавам, че аз никога не допуснах и за миг друг развой на нещата. Вероятно съм сред единици гласове в България, който не допуснах друг развой! Доказват се моите мнения, че Колективният Запад няма и никога повече няма да има средство, с което да подчини или дори да уязви Русия. Нито физически, нито военно, нито икономически, нито морално, нито културно, нито духовно. Предстои завъртане на обществената гледна точка 2, пропагандата ще се промени, като в нея ще бъдат включени елементи на антиглобална доктрина.
Само едно доказателство в тази посока.

На 8 юли Русия обяви официално комплектоването на първата подводница със системата Посейдон, името на подводницата е Белгород. Буквално в същия ден излязоха няколко материала във водещи германски и американски медии, че е добре да се върви към преговори.
Към момента, към 1 юли 2022 година, Колективният Запад е предоставил на Украйна помощ под формата на пари и оръжие на стойност 83 милиарда долара.

Но резултатите в точка 1 показват, че въпреки това, въпреки безпрецедентната информационна ядрена война, която Западът води с Русия, Източна Украйна все повече се приближава към Русия, а целият глобален Запад се разпука по шевовете. А трябваше да стане обратното!!!
Тъй като за мен е пределно ясно това разположение на силите, както и бъдещите задачи, е повече от лесно да предвидят какво идва. Идва колапс на западния пропаганден модел, който ще доведе до нови кризи във всички точки на възпаление. Идва навсякъде затягане на националните политики. Идват партии, програми и правителства, които няма да вървят в колективни модели, а ще търсят самообособяване с цел оцеляване в световната буря. Ще се засилят националистическите идеологии, което не е непременно лошо и се явява единственият начин за спасение. Въпреки че глобализмът ще измисля нови начини да противодейства на това.

Например в щатите идват жестоки стълкновения по този въпрос.
Цялата пропаганда на ЕС по темите за енергоносителите ще се срине. Виждаме, че това вече се случва, безпрецедентно глупаво манипулативно, като за децата в детската градина, вредните енергоизточници като АЕЦ и ТЕЦ, които бяха демонизирани, рязко станаха чисти и полезни източници на енергия.

Освен, че ще се срине пропагандата и ще паднат маските и параваните, какво ще правят тогава армиите неграмотни политически хора, които сега живеят чрез пропагандата, ще настъпи рязко обръщане на политиките спрямо Русия. За България съм абсолютно сигурна, че така ще стане. Просто защото без Газпром, но с руска газ чрез други посредници на пазарни цени, както се опитаха харвардските измамници и Бойко преди тях, България ще колабира още преди нова година.

Навлизаме в новата фаза.
Трета фаза на операцията в Украйна, която се изразява в разкриване и упадък на прозападните евро-атлантически елити в Колективния Запад и масово изтръгване полическото кормило от ръцете им.

Няма да е лесно и приятно.

Анастасия Гешева